Postimehe otsepilt: Flora soomlane vedas pealinnaklubi võidule

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 21. vooru avasid Paides sealne Linnameeskond ja FC Flora, kellest viimane saavutas 3:0 võidu. Kuigi Paide kaotas eelmises voorus 1:7 Levadiale, ei läinud florakad nende vastu nõrgema koosseisuga. Mäng kujunes omanäoliseks, sest kõik kolm väravat lõi Flora eest teist hooaega Eesti meistriliigas mängiv soomlane Sakari Tukiainen (33., 37. ja 49. minutil).

Võit tõi pealinnaklubile tabelisse kolm punkti juurde, mistõttu kinnitasid nad üldarvestuses oma neljandat positsiooni, omades pärast tänast 37 punkti. Täna Pärnu Linnameeskonda 4:0 võitnud Levadia tõusis liigatabelis 46 punktiga uueks liidriks, kuid teisel kohal asetseval Infonetil on üks mäng varuks. Paide jätkab 25 punktiga 7. kohal.

Ülekannet kommenteerivad Kristjan Jaak Kangur ja Jonas Grauberg.

Vaata allolevast videost seda, mida arvasid Paide-Flora kohtumise kohta Paide vasakkaitsja Timo Lomp ja Flora paremkaitsja Markus Jürgenson!

Enne mängu:

Paide Linnameeskond - FC Flora

Reedel 29. juulil kell 19.00 Paide linnastaadionil

Liigatabelis 25 punktiga seitsmendal kohal olev Paide Linnameeskond ja 34 punktiga neljandal kohal asuv Tallinna FC Flora tulevad kohtumisele vastu vägagi erinevate emotsioonidega. Paide pidi eelmisel pühapäeval vastu võtma ülisuure 1:7 kaotuse Tallinna Levadialt. Kuigi Sander Sinilaid viis Linnameeskonna 15. minutil juhtima, läksid asjad pärast seda vaid allamäge. Poolaeg kaotati 1:3 ning teisel poolajal lisas Levadia veel neli väravat.

Flora murdis aga eelmises voorus lõpuks Tartu Tammeka, kes oli eelmises kahes omavahelises kohtumises suutnud neid nullil hoida. Sel korral Tartu meeskonnale armu ei antud, Rauno Sappinen ja Rauno Alliku lõid kumbki kaks väravat ja vedasid Flora 4:0 võiduni. Tegemist oli ühtlasi Flora uue peatreeneri Argo Arbeiteri esimese mängu ja võiduga kõrgliigas.

Eelmistes omavahelistes mängudes on Paide suutnud Floralt ka punkte röövida, kui kaheksandas voorus jäi mäng Paides 1:1 viiki. Seejuures mängis Paide tolles kohtumises enam kui tund aega vähemuses. Teiseski kohtumises näitas Paide hambaid, kuid Flora sai Timo Lombi omaväravast ning Albert Prosa tabamusest siiski raske 2:0 võidu.

Paide poolel jääb eemale endiselt mängukeelu all olev Vjatšeslav Zahovaiko.

Paide peatreener Meelis Rooba: «Tähtis on teha viimasest mängust õiged järeldused ja näidata, milleks Paide suuteline on. Meil tuleb kaitses tegutseda oluliselt kindlamalt ja ühtsemalt ning rünnakul oma võimalused ära realiseerida.»

Paide väravavaht Kert Kütt: «Pärast väga viletsat esitust Levadia vastu on meil ees tõestamise hetk kodupubliku ees. Peame mängima meeskondlikult ja tähelepanelikult kaitses ja siis tekib ka võimalus Flora alistada. Usun, et pakume Paide publikule hingestatud ja võitlusliku mängu.»

Flora abitreener Jürgen Henn: «Paide on meile sellel aastal kaks kõva lahingut andnud ja ka seekord on võitlus garanteeritud. Tammeka vastu saime oma mängu juba paremini liikuma ja lõime palju võimalusi. Paide vastu tahame samamoodi ründavalt mängida, aga nii, et taga on null.»

Flora poolkaitsja Brent Lepistu: «Paidel on uusi mängijaid ning pärast 1:7 kaotust Levadiale tahavad nad kindlasti näidata, et see ei ole nende parim esitus. Ka meil on selg vastu seina ja iga mäng on kullahinnaga, Flora on teise käigu sisse pannud ja kurss on tiitli suunas! Otsustavaks saavad Paides, ma arvan, meeskondlikkus ja tahe!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles