Võrkpalliliidu asepresidendiks sai Agur Jõgi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agur Jõgi.
Agur Jõgi. Foto: SCANPIX

Eesti Võrkpalliliidu juhatus nimetas uueks võrkpalliliidu asepresidendiks Bigbanki juhatuse liikme Agur Jõgi. Samuti otsustas võrkpalliliidu juhatus taotleda Eestile järgmise aasta mais toimuva 2018. aasta MM-finaalturniiri kvalifikatsiooniringi korraldusõigust.

Jõgi kandidatuuri esitanud Eesti Võrkpalliliidu presidendi Hanno Pevkuri sõnul on Agur Jõgi väga hea valik asepresidendi kohale. «Aguri senised kogemused nii erasektoris kui tihe seotus noorte- ja rannavõrkpalliga loob korralikud eeldused asepresidendi ülesannete täitmiseks,» ütles Pevkur pärast juhatuse koosolekut.

Pevkur lisas, et juhatus otsustas esitada ka Eesti kandidatuuri, korraldamaks järgmise aasta kevadel 2018. aasta meeste MM-finaalturniiri teist kvalifikatsiooniringi. «Seekordne MMi kvalifikatsioon on üles ehitatud sellisena, et moodustatakse kuueliikmelised alagrupid, kust võitja pääseb otse finaalturniirile ja teise koha saavutanul on lisavõimalus. Arvestades Eesti praegust taset, ei ole MM-finaalturniirile jõudmine üldse mitte utoopiline. Kuna Itaalia ja Bulgaaria korraldajatena ning Poola valitseva maailmameistrina on koha juba taganud, on hea loosiõnne korral võimalik mängida isaegi alagrupivõidu peale, ehk koduseinte toel ja hea loosiõnne korral oleks kõik võimalik,» kommenteeris Pevkur taotluse esitamise tagamaid.

Värske asepresidendi Agur Jõgi sõnul on võrkpall väga põnevas seisus. «Juba aastaid on häid tulemusi näidanud saalivõrkpalli meestekoondis. Sellel aastal on taas kokku tulnud ja ennast Euroopa meistrivõistluste teise valikringi võidelnud saalivõrkpalli naistekoondis. Olümpiakogemused on meil aga hoopis rannavõrkpallist. Just selle ala uuele tasemele viimine annaks tugevat motivatsiooni ja veel ühe hea väljundi meie noortele. Nii saali- kui rannavõrkpallis on noorte turniiridel viimastel aastatel osalejate arv tublisti kasvanud ja see annab hea võimaluse võrkpalli eduloo jätkamiseks,» märkis Jõgi ja lisas, et võrkpallis järgmisele tasemele jõudmine on põnev, pikk ning nutikust nõudev töö. Samuti kutsus ta kõiki, kes vähegi soovivad olla osa sellest protsessist, lahkelt liituma ja panustama võrkpalli arendamisesse.

Agur Jõgi on sündinud 1971. aastal Kuressaares. Töötanud lisaks Bigbankile veel Skype’is, Elionis, Mäkitorppas ja Baltic Computer Systems’is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles