Jalgrattaportaal: Bora värbab Sagani ja Martini ning läheb World Touri

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakk Peter Sagan Tour de France'i poodiumil.
Slovakk Peter Sagan Tour de France'i poodiumil. Foto: SCANPIX

Portaal cyclingweekly.co.uk kirjutab, et Saksamaa klubi Bora-Argon 18 avalikustab uuel nädalal, et on järgmiseks hooajaks sõlminud lepingu valitseva grupisõidu maailmameistri, viiendat aastat järjest Tour de France’il aktiivseimale ratturile kuuluva rohelise särgi võitnud Peter Sagani ning individuaalselt kolm korda maailmameistriks kroonitud Tony Martiniga.

Nimekate ratturite värbamine tähendab, et uuel aastal tõuseb Bora-Hansgrohe nime kandma hakkav tiim World Touri ehk saab kaasa teha kõikidel suurtel võidusõitudel. Eesti rattafännide jaoks on uudis tähtis, sest Boras töötavad mehaanikutena Risto Usin ja Gert Kodanik, vahendab Rattauudised.ee.

Enne 1. augustit ei tohi meeskonnad uusi lepinguid avalikustada, kuid väidetavalt on Sagani kontrahti pikkuseks kaks või kolm aastat. Rahvusvaheline Jalgratta Liit (UCI) otsustab ametlikult World Touri koosseisu aasta lõpus, kuid ilmselt on Bora juhid saanud ala katusorganisatsioonilt põhimõttelise nõusoleku. Koos Saganiga tulevad tegevuse lõpetavast Tinkoffist Borasse tema vend Juraj, Erik Baska, Michael Kolar ning Touri mägedekuningas ja valitsev Poola meister Rafal Majka.

Lisaks ratturitele värbab Lõuna-Saksamaal Raublingi linnas baseeruv Bora ka uusi taustajõude. Tehniliseks eksperdiks saab Lars Teutenberg ja spordidirektoriks Patxi Vila.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles