Kullamäe 32 punkti tõid Eestile EMil suure võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristian Kullamäe.
Kristian Kullamäe. Foto: SCANPIX

Poiste U18 vanuseklassi korvpalli B-divisjoni EMil Skopjes oli Eesti vastaseks täna grupi autsaider Luksemburg. Kristian Kullamäe soolokontsert lõppes kindla 76:53 võiduga.

Et püsida veerandfinaalkonkurentsis, vajas Eesti ainult ja ainult võitu. Tähtsad mängud tugevate Tšehhi ja Islandiga on uuel nädalal alles ees. Island võitis täna 73:68 Taanit, kellele Eesti jäi eile alla 64:67, ning Holland alistas eile Luksemburgi 80:67.

Täna läks nii, et Luksemburg asus kohtumist juhtima 8:2, ent varsti juhtis Eesti 14:11. Esimene veerand Eestile siiski vaid 19:17. Otsustav käik Rauno Pehka ja Toomas Kandimaa hoolealuste poolt lisati teisel veerandil, mille Eesti võitis 30:13. Poolajaks oldi seega eduseisus 49:30 ning Kristian Kullamäe oli toonud juba 21 punkti.

Kolmandal veerandil asus Eesti dikteerima 56:34, kuid seejärel lasti veidi lõdvaks ning veerandi lõpuks oli meie edu vaid 62:47. Põhijõud toodi neljanda veerandi alguseks tagasi väljakule: Märt Rosenthal tabas kaugelt, Kullamäe kaugelt ja lähedalt ning seis oli otsemaid 70:47. Lõpp oli vormistamise küsimus.

Kristian Kullamäe kogus 25 minutiga 32 punkti, tabades seejuures 22 viskest 15. Eric Schmalz tõi 12 punkti, Märt Rosenthal viskas 9 punkti ja võttis 6 lauapalli.

Täna on vastamisi veel Holland-Tšehhi. Mängud jätkuvad teisipäeval, mil Eesti vastaseks on kell 22 Island. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles