Rio vargad on olümpiamängude lähendes aina kavalamaks läinud

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio olümpiaküla.
Rio olümpiaküla. Foto: RICARDO MORAES/REUTERS

Rio de Janeiro olümpiamängudele saabunud Austraalia delegatsiooni liikmed jäid reedel ilma kolmest sülearvutist ja riietest, sest väikese tulekahju tõttu evakueeriti üks olümpiaküla majadest ja vargad ei jätnud head võimalust tubadesse sisse murda muidugi kasutamata.

Juhtumi puhul kahtlustatakse kokkumängu, sest kõrghoone maa-aluses osas asuval parkimisplatsil läks põlema vaid väike prügikast, kirjutas portaal Inside the Games.

Nädal tagasi tegid just austraallased Rio olümpiaküla pihuks ja põrmuks. Nimelt tõid nad välja, et olümpiakülas on probleeme nii gaasi, elektri kui torustikuga. «Tualetid on blokeeritud, torud lekivad, juhtmestik on avatud, trepikojad on pimedad, koridorid on räpased,» loetleti avalduses etteheiteid brasiillastele. 

Rio de Janeiro kaagid on tuntud oma kavaluse poolest. Eelmisel nädalal oli Hiina 110 meetri tõkkejooksja Shi Dongpeng juba turvaliselt hotelli jõudnud, kui ühtäkki oksendas kohalik mees ta koridoris täis. Dongpeng läks tualetti, et end ära puhastada, aga temaga kaasas olnud kaameramees jooksis paharetti kinni püüdma.

Kaameramees jättis jooksukiiruse parandamiseks loomulikult hinnalise tehnika maha ja ühe minuti jooksul jõudis teine varas aparaatidega plehku panna. Turvakaamera video selgitaski välja, et tegu oli hoolikalt läbimõeldud plaaniga, kus polnud midagi juhuslikku.

Rahvusvahelise olümpiakomitee president Thomas Bach on kinnitanud, et olümpiamängude alguseks saab olümpiakülas nii turvalisuse kui elamistingimuste osas kõik korda, aga kogu linna majutusasutuste kohta ta garantiisid loomulikult anda ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles