Tennise olümpiaturniiri ähvardab järjekordne tagasilöök

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal
Rafael Nadal Foto: JUAN MEDINA/REUTERS

Värskes maailma edetabelis koha võrra langenud ning nüüd viiendal positsioonil olev tennisist Rafael Nadal ei pruugi olümpial võistelda.

Pekingi mängudel kuldmedali võitnud Nadal jättis Prantsusmaa lahtiste tenniseturniiri pooleli ning oli vigastuse tõttu sunnitud loobuma ka Wimbledoni suure slämmi turniirist. Tema füüsiline seis ei ole kiita ning seega ei ole mees ise veel kindel, kas ta olümpial üldse osaleb.

«Ma ei ole oma parimal tasemel mitte üheski kategoorias. Minu võistluspaus on olnud kahe kuu pikkune ning selle aja jooksul pole ma väga treeninud,» sõnas eile Brasiiliasse jõudnud Nadal. «Treenin paar päeva siin ning teen siis otsuse, mis on minu ja Hispaania koondise jaoks parim.»

Kuigi Nadal ei pruugi randmevigastuse tõttu olümpial osaleda, kirjutab Reuters, et hispaanlasele usaldatakse olümpiamängude avatseremoonial lipukandja roll. 14-kordne suure slämmi võitja Nadal jättis olümpia vahele ka 2012. aastal. Tennise meeste olümpiaturniiri jaoks oleks hispaanlase puudumine järjekordseks tagasilöögiks, sest maailm tippudest jäävad eemale Roger Federer (ATP 3.), keda vaevab põlvevigastus, ning Milos Raonic (ATP 7.), kes kardab Zika viirusesse nakatuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles