Peter Sagani värbamine avab Saksa jalgrattaklubile uue ukse

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Sagan 2016. aasta Tour de France'i poodiumil.
Peter Sagan 2016. aasta Tour de France'i poodiumil. Foto: SCANPIX

JALGRATTASPORT. 2010. aastal asutatud Saksa jalgrattatiim Bora-Argon 18 (BOA) sõlmis eile pikalt õhus olnud koostöölepingu valitseva grupisõidu maailmameistri ning praegu maailma edetabelit juhtiva slovaki Peter Saganiga. Tema toel soovib klubi tõusta maailma tippu ja pakkuda värskele täiendusele parimaid tingimusi võiduharjal jätkamiseks.

26-aastane Sagan, kes võitis hiljuti lõppenud Prantsusmaa velotuuril Tour de France viiendat aastat järjest rohelise särgi (tunnustuse pälvib kogu tuuri vältel kõige aktiivsemalt tegutsenud jalgrattur – toim), kuulub 2015. aastast alates Vene ärimehe Oleg Tinkovi asutatud meeskonna Tinkoff ridadesse. Kuna aga Tinkov taandub selle hooaja lõpus klubi eesotsast seoses peasponsori kadumisega, siis lõpetab antud tiim tegevuse, mistõttu oli Saganil vaja järgmiseks aastaks igal juhul uut tööandjat. Loomulikult on niivõrd suure kaliibriga mees pidevalt mitmete meeskondade huviorbiidis, kuid kolmeaastase kontrahti sõlmis slovakk just Boraga.

Lisaks Saganile suunduvad Tinkoffist Borasse ka viimase vanem vend Juraj, poolakas Maciej Bodnar ning slovaklased Michael Kolář ja Erik Baška. Klubi mänedžerile Ralph Denkile pakkus uudis loomulikult heameelt. «Suur au on tervitada meie meeskonnas maailma üht populaarseimat jalgratturit. Me püüdsime anda endast parima, et pakkuda talle harjumuspärast keskkonda,» rääkis mees Sagani kohta. «Ma usun, et Peteri usaldus meisse näitab, et tegime eelmisel aastal head tööd (tiimi kuuluv 2015. aasta Saksa maantesõidumeister Emmanuel Buchmann saavutas eelmise aasta Touri 11. etapil kolmanda koha – toim) ning omame nüüd head mainet jalgrattamaailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles