Kalev/Cramo füsioterapeut võitis jooksu ümber Saadjärve

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saadjärve Suvejooksu meeste esikuuik.
Saadjärve Suvejooksu meeste esikuuik. Foto: Ahto Jakson/Jooksuportaal

Kalev/Cramo korvpallimeeskonna füsioterapeut Priit Lehismets võitis pühapäeval Jõgevamaal Äksil Järvejooksude sarja kolmanda etapi – 3. Suvejooksu ümber Saadjärve. Mehe jaoks on tegemist esimese võiduga. Siiani on Lehismets noppinud küll teisi ja kolmandaid kohti, aga võitu tema kontol polnud.

Klubi Treeningpartner esindaja Lehismets läbis 16,9 kilomeetri pikkuse distantsi ajaga 57.37. «Võit tuli raskelt. Kuus kilomeetrit enne lõppu hakkas Rauno Laumets kustuma. Isegi viimane lõpp mäest alla jooks tundus tõusuna. Õnneks vahe oli piisavalt suur ja Aristov (teisena lõpetanud Dmitri Aristov – toim) ei jõudnud enam järgi,» rääkis Lehismets. Teisena finišeeris Dmitri Aristov kaotas talle 20 sekundiga, vahendab Jooksuportaal.ee.

Praegu valmistub Priit Lehismets SEB Tallinna Maratoniks. Pühapäeval starti tulles arvas ta, et Laumets ikka võidab. Lehismets ja Laumets panid täna kohe algul vaatamata palavale ilmale gaasi põhja, kattes esimesed kaks kilomeetrit 3.06 ja 3.08-ga. Nii tekitasid nad järgnevate ees vahe sisse. Laumets läks küll jooksu juhtima, kuid 12. kilomeetril sai Lehismets ta kätte ja otsustas kohe ka mööduda, sest ei tahtnud asja lõpu peale jätta.

«Alustasin kuumaga kiiresti. Esimesed 10 kilomeetrit jooksin 3.10-3.12 keskmiselt kilomeetri kohta. Pärast seda läks mul raskeks ja sain aru, et ma ei kesta niimoodi lõpuni ära,» tunnistas Laumets. Kiirus langes isegi 3.40 peale ja Laumets seadis eesmärgiks finišini ära kesta.

Kolmanda koha sai Sander Jürs (SS Sparta) ajaga 58.15. Kaks eelmist järvejooksu, ümber Harku järve jooksu võitnud ja ümber Pühajärve jooksul teine olnud Rauno Laumets (SK ProRunner) jõudis täna finišisse neljandana ajaga 58.38. Kuue hulka mahtusid veel Kaarel Piip (SK ProRunner) 59.23-ga ja Riho Kirsipuu (Audentese SK) 1:00.03-ga.

Naistest võitis jooksu ka laupäeval Viljandis 10 000 m Eesti meistrivõistlustel osalenud Moonika Pilli (SK Jooksupartner) ajaga 1:07.59. Tema on ka Järvejooksude sarja liider. «Alustasin võimalikult ökonoomselt 4.00 kilomeetri kohta. Eile (laupäeval – toim) istusin pärast jooksu jalgadega külmas jäävannis. Päike tegi oma töö ära. Täna (pühapäeval – toim) sain kergelt joosta,» ütles Pilli.

Teise koha sai Maie Kuusik 1:08.44-ga ja kolmanda koha Jana Treier (Sparta) 1:09.33-ga. Koos Moonika Pilliga alustanud ja pärast sporti tagasitulekut kaks kuud treeninud Liis-Grete Arro langes neljandaks (1:09.19). Viienda koha jooksis välja Anne-Ly Palm (SK Jooksupartner) ajaga 1:11.50. Viimasele auhinnalisele kohale tuli Katrina Stepanova 1:12.03-ga.

Järvejooksude sarja viimane, neljas etapp on kavas 27. augustil, mil joostakse ümber Ülemiste järve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles