Olümpia hõbemedalist taheti Riost eemale jätta

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lizzie Armitstead hõbemedaliga 2012. aasta Londoni olümpiamängudel.
Lizzie Armitstead hõbemedaliga 2012. aasta Londoni olümpiamängudel. Foto: SCANPIX

Valitsev Inglismaa meister maanteerattasõidus, Lizzie Armitstead, võitis kohtus Suurbritannia Antidopinguagentuuri (UKAD), kes tahtis jalgratturit dopinguvastaste reeglite rikkumise tõttu Rio olümpiamängudelt eemale jätta.

Armitstead seisis silmitsi keeluga kolme rikkumise eest, mis nägi esialgu ette neljaastast keeldu jalgrattamaailmas tegutsemises. UKADi sõnutsi oli sportlane dopingukontrollis põrunud nii 20. augustil 2015, 5. oktoobril 2015 kui ka 9. juunil 2016. Ent juriidiline meeskond koostöös Briti jalgrattliiduga suutis tõestada, et juba esimeses testis oli viga sees.

Nii pöördus 27-aastane Londoni olümpiahõbe Spordi Arbitraažikohtusse (CASi), kus viimane nõustus, et seekord UKAD eksis. «Ma olen alati olnud ning olen ka edaspidi puhas sportlane. Samuti jätkan valjuhäälselt dopinguvastast võitlust, mida olen vedanud kogu oma karjääri,» sõnas Armitstead.

Ühtlasi on Armitstead tänavusel Rio olümpial üks favoriitidest kuldmedalile naiste maanteerattasõidus, mis leiab aset sel pühapäeval.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles