Euroopa meistritiitli nimel heitleb Jõelähtmel 132 golfarit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golf - Egeti Liiv korjas endale viimase puuduoleva meistritiitli
Golf - Egeti Liiv korjas endale viimase puuduoleva meistritiitli Foto: MediaMarketing

Euroopa golfi meistrivõistlused amatööridele on iga-aastane turniir, mis sai alguse 1986. aastal. Tegemist on amatööride ühe prestiižikama võistlusega, sest esikoht annab pääsme järgmise aasta British Openile. 

Kümme aastat tagasi, 2006. aastal võitis turniiri praeguse golfimaailma üks säravamaid tähti Rory McIlroy Põhja-Iirimaalt. Maailma esisajasse kuuluvad ka 2009. aasta võitja Victor Dubuisson Prantsusmaalt ja 1995.aastal triumfeerinud Sergio Garcia Hispaaniast. Eelmisel aastal võitis EM-i itaallane Stefano Mazzoli, kes on ka ise praegu Jõelähtmel kohal, ning 2014 ja 2013. aastate võitja on Ashley Chesters Inglismaalt.

Kes aga on tänavused meistritiitli taotlejad? 

Eestit esindavad Sander Aadusaar ja Egeti Liiv. Sander Aadusaar on Eesti Golfi Liidu olümpiaprojekti TEAM 2020 esimängija, golfikoondise liige on ta aastast 2012. Noormees on valitsev Eesti löögimängu meister ja Eesti edetabeli liider, kes on tänaseks täielikult pühendunud golfile. Sanderi eesmärgiks on saada professionaalseks golfimängijaks ja jõuda 2020. aasta Tokio mängudele. Aadusaare treener on endine tippmängija Egert Põldma.

Egeti Liiv on on Eesti Golfi Liidu olümpiaprojekti TEAM 2020 mängija, kes ise hindab oma seniseks suurimaks saavutuseks möödunud aastal võidetud esikohta Estonian Amateur Openil. Pärnumaa noormeest, kes golfi õppis armastama Valgeranna väljakul, nõustavad treeningtöös Egert Põldma ja Enrico Villo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles