Postimehe fotod Riost: sõudjate ilus, kuid vastuoluline võistluspaik

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval teevad sõudjad enda avastardi Rio olümpiamängudel, kui starti asutakse OM-võistluspaigas Rodrigo de Freitase laguunil. Enne OMi algust on laguun saanud kõvasti kriitikat ning välja on öeldud, et sealse vee kvaliteet ei kannata mingit kriitikat.

Täna võistluspaika üle vaadates võib tõdeda, et kõige läbipaistvam sealne vesi just ei ole, kuid värvuselt võib ta meie Läänemerega panna üsnagi ühte patta. Samamoodi võib kaldalt elutsemas leida mõned veelinnud.

Sõudjate ja aerutajate võistluspaiga kohta on mainitud, et sealset vett ei tasu mingil juhul ka väikeses koguses enda organismi lubada, kuna see võib esile kutsuda probleeme. Eesti paarisaerulise neljapaadi liikmed on igaks juhuks tegutsenud trennis ettevaatlikumalt. Nii tunnistas ka eestlaste neliku eessõudja Kaspar Taimsoo lõbusalt, et nad üritavad seetõttu aerutõmmetega kindlasti tavapärasest veelgi vähem vett pritsida.

Looduslikult on sõudjate võistluspaik siiski äärmiselt ilusas kohas ning Riole iseloomulikud künkad vaatavad ümberringi vastu. Kui mõne künka otsa ronida, siis paistab juba kätte ka kuulus Ipanema rand. Kõige selle kohal kõrgub aga veelgi kuulsam Lunastaja Kristuse kuju.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles