Eesti suurim rahvaspordisündmus uueneb olulisel määral

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Tallinna maraton 2015.
SEB Tallinna maraton 2015. Foto: AFP / Scanpix

Uueneva rajaga Eesti suurim rahvaspordisündmus SEB Tallinna Maraton muutub kolmepäevaseks liikumisfestivaliks. Traditsiooniliselt septembri teisel nädalalõpul toimuv SEB Tallinna Maraton on esmakordselt kolmepäevase programmiga ning tublisti uueneva rajaprofiiliga.

Sissejuhatusena on reedel, 9. septembri õhtul kavas viiekilomeetri pikkune Nike Noortejooks, mis viib osalejad Vabaduse väljakult linnatänavate ja pargiteede kaudu vanalinna ning sealt Raekoja platsile ning Harju tänava kaudu tagasi. Üha populaarsust koguvale 13-29-aastastele liikumisharrastajatele mõeldud noortejooksule oodatakse tänavu kuni 3000 osalejat.

Laupäeval, 10. septembril  kell 10  hommikul starditakse Vabaduse väljaku kõrvalt Pärnu maanteelt juba 16-aastase traditsiooniga alati rohkearvulise ja kirju osavõtjaskonnaga kümnekilomeetri pikkusele Sügisjooksule täiesti uuel ja põneval trassil. Esmaskordselt viib 10 km rada jooksjad, käijad ja kepikõndijad uuenduskuuri läbi teinud boheemlaslikku Kalamaja piirkonda, kus möödutakse Lennusadamast, Noblesseri Valukojast, Patarei vanglast, Kalasadamast ning joostakse isegi läbi Kultuurikatla. Viimased kilomeetrid mööduvad uhkest Rotermanni kvartalist ja toovad osalejad tulevase Tallinna peatänava kaudu finišisse Vabaduse väljakul.

Pärastlõunal kell 13 algavad Vabaduse väljakul Mesikäpa lastejooksud energilise Tibuna esineva Venno Loosaare juhtimisel.

Pühapäev, 11. september on traditsiooniline maratonipäev. Kell 9 algab klassikaline maratonijooks 42,195 kilomeetrisel trassil ning keskpäeval lähevad poole lühemale distantsile poolmaratonist osavõtjad. Samuti oluliselt uuenenud maratoni ja poolmaratoni rada kulgeb senise trassi baasil, aga sel korral vastupidises suunas. Start antakse Kaarli puiesteelt, kust suundutakse Toompuiesteele.

Joostakse ümber UNESCO maailmapärandi nimekirja kuuluva vanalinna, rada läbib moodsat kesklinna ja kaunite merevaadetega Pirita teed. Uuendus teeb raja oluliselt jooksjasõbralikumaks, sest ära jäävad pikk lõputõus, vanalinna munakivi lõik, Schnelli pargi kõnniteed ning järsk jooksusild üle Nunne tänava. Maratonijooksjad läbivad kaks ja poolmaratonil osalejad ühe ringi. Kõiki maratoni ja poolmaratoni lõpetajaid ootab finišis uue kujundusega soliidne medal!

SEB Tallinna Maraton on olnud viimastel aastatel Eesti suurimaks rahvaspordisündmuseks ja tuntuimaks maratoniks. Möödunud aastal osales suurimal rahvaspordipeol ühtekokku 19559 liikumisharrastajat tervelt 49 riigist.

SEB Tallinna Maratoni erinevatele distantsidele saab registreeruda aadressil www.jooks.ee. Samal veebiaadressil on avatud ka eelregistreerimine Mesikäpa Lastejooksudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles