Brasiillased koduolümpial – alati jalgpall ja lootused paremale elule

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilias keerleb kõik ümber Neymari (vasakul).
Brasiilias keerleb kõik ümber Neymari (vasakul). Foto: Eraldo Peres/AP

Olümpiamängude õnnestumiseks on alati vajalik ka kohaliku elanikkonna positiivne suhtumine, areenidele tulemine ja sportlastele kaasa elamine. Senise kriitika põhjal on karta, et Rio elanikud olümpiamängudesse kõige soosivamalt ei suhtu, kuid tundub, et aina rohkem on ka neid, kes lihtsalt ei saa suurest spordipeos kõrvale jääda. 

Oht turvalisusele ja Zika viirus on nii mõnegi turisti Rio olümpialt eemale peletanud, kuid kohapeal viibides näeb turiste liikumas küll ja küll. Ka kohalikud tunnistavad, et võimaluse korral võiks mõnd võistlust ikkagi ise vaatama minna. Copacabana ranna lähistel liikudes käib esmalt üle huulte, et tahaks ehk vaadata rannavõrkpalli maailma parimate naiste ja meeste esituses. Loomulikult ei saa üle ega ümber ka jalgpallist, kuid need piletid on vähemalt meeste turniiril Brasiilia koondise mängudele juba helesinine unistus.

«Läheksin hea meelega mänge vaatama. Jalgpalliturniiri matše peetakse siiski ju ka väljaspool Riot ning ka pileteid pole saada,» viitas Rios baaridaamina elatist teeniv Isabelle tõsiasjale, et vutiturniiri mänge peetakse traditsiooniliselt ka väljaspool olümpialinna. Sel korral saavad mänge korraldada ka Manaus, Salvador, Brasilia, Belo Horizonte ja Sao Paulo.

Pressikeskuses paari Brasiilia ajakirjanikuga suheldes lähevad nad loomulikult kõige rohkem põlema just jalgpalli peale.

«Brasiillaste jaoks on jalgpall muude spordialadega võrreldes siiski astme võrra kõrgemal. Kui tavaliselt jalgpallile olümpiakavas ehk nii palju tähelepanu ei pöörata, siis kuulu järgi läksid just jalgpallipiletid nagu soojad saiad,» lisas omalt poolt Rios elanud eestlannast jalgpalliagent Malle Koido, kelle sulest ilmus hiljuti ka raamat «Minu Rio de Janeiro».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles