Nurmsalu avas eestlaste jaoks olümpia: kümme silma võis minna närvide nahka, ikkagi olümpia

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Nurmsalu Rio olümpiamängudel.
Laura Nurmsalu Rio olümpiamängudel. Foto: Tairo Lutter

RIO OLÜMPIA. Esimese eestlasena sai Rio de Janeiro olümpial tuleristsed vibulaskur Laura Nurmsalu, kes sai naiste vibulaskmise eelringis 625 silmaga (tema isiklik rekord on 647 silma – M.G.) 35. koha ning alustab selle alusel paika pandud duell-laskmist 30. koha saanud ukrainlanna Veronika Martšenko vastu. Eelringi suurima punktisumma (669 silma) kogus korealanna Misun Choi.  

22-aastane Nurmsalu jõudis olümpiale Tartu Ülikooli õpingute ja Puiatu erivajadusega laste koolis töötamise kõrvalt. Aune Variku juhendamisel treeniv Nurmsalu tunnistas pärast elu esimest olümpiavõistlust, et tunne oli teistmoodi kui muidu. «Veidi oli ikka ärev, aga muidu võistlus nagu võistlus ikka. Koht on enam-vähem, tulemus pole kõige parem. Kümme silma võis minna närvide nahka, ikkagi olümpia, võib-olla mõte töötas natuke rohkem, kui vaja oleks olnud,» võttis sportlane oma soorituse kokku.

Eelringis tegid 64 laskurit läbi 70 meetri harjutuse, mis koosnes 72 noolest. Laskmine toimub seeriate kaupa ning ühes seerias lastakse kuus noolt. Kokku liidetakse omavahel kuus seeriat ehk 36 noolt. Pärast väikest pausi lastakse veel 36 noolt. Eelringi asetus määrab vastase tugevuse – esimese tulemuse lasknud sportlane laseb esimese duelli 64. kohaga, 2. koha laskur 63. kohaga jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles