Endrekson pidi esmakordselt elus sõidu ajal üle elama tõsise ehmatuse (4)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaat Rios võistlushoos.
Eesti neljapaat Rios võistlushoos. Foto: Tairo Lutter

Eesti neljapaat võitis Rio olümpiamängudel enda eelsõidu ja pääses otse kolmapäevasesse finaali. Poole distantsi peal korralikult kiirendanud ja liidriks tõusnud eestlastel juhtus sõidu lõpufaasis ka kerge õnnetus, kui Tõnu Endreksonil libises aer käest.

«200 m enne lõppu oli käsi nii krambis ja aer lendas käest ära,» tunnistas Endrekson. «Liikusin kaks tõmmet meestega lihtsalt kaasa. Sellises olukorras on oluline mitte pead kaotada. Samas ei ole mul elus varem midagi sellist juhtunud, et aer lendaks käest.»

Kui näiteks Kanada paatkond pidi «konna» tõttu vahepeal täiesti seisma jääma, siis Endreksoni kiire tegutsemine aitas paatkonna ikka võidukalt finišisse tuua.

«Surusin aeru paadis kiirelt alla, et ta vette ei vajuks. Liikusime sel hetkel õnneks just ettepoole ja sain meestega kaasa liikudes aeru uuesti kätte,» kirjeldas ta.

Endreksoni tunnustasid ka kaaslased ning Raja tõi näite ilmastikutingimuste keerukusest Rios.

«Sellist asja ikka naljalt ei näe, et tipptasemel meeskond läheb tiitlivõistlusel sõidu ajal lihtsalt ümber,» viitas Raja serblaste roolijata kahepaadile, kes eelsõidus lihtsalt kummuli käisid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles