Konkurenti petiseks nimetanud kullavõitja sattus internetitrollide ohvriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poodiumil surusid Sun Yang (vasakul) ja Mack Horton kätt, kuid internetis ollakse sõjajalal.
Poodiumil surusid Sun Yang (vasakul) ja Mack Horton kätt, kuid internetis ollakse sõjajalal. Foto: SCANPIX

Austraaliale eile õhtul 400 meetri vabaujumises Rio mängudelt esimese olümpiakulla toonud Mack Horton sattus internetitrollide rünnakute märklauaks, kui nimetas hõbemedali võitnud hiinlast Sun Yangi dopingupetiseks.

2014. aastal määrati Yangile kolmekuuline võistluskeeld, kui tema organismist leiti keelatud ainet trimetasidiini. Hiinlane oli arsti poolt välja kirjutatud rohtu tarvitanud südamehaiguse raviks. Nelja aasta eest Londonis kulla võitnud, kuid seekord hõbemedaliga leppima pidanud Yang ning Horton vahetasid teravusi juba enne starti, kui hiinlane pritsis treeningu ajal austraallast veega. «Ta tahtis sel moel mind tervitada, aga ma ei vastanud, sest mul pole dopingupatuste jaoks aega,» kommenteeris Horton seepeale.

«Viimase 50 meetri jooksul mõtlesin oma sõnadele ja sellele, mis juhtub, kui ta minust jagu saab,» lausus Horton pärast kullavõitu uudisteagentuuri ABC vahendusel. «Mul polnud lihtsalt muud valikut, pidin võitma.»

Yang ei soovinud Hortoni sõnu kommenteerida. «Ma ei hooli eriti sellest, mida Austraalia sportlane räägib. Olen puhas. Ja olen teinud kõik tõestamaks, et ma olen puhas,» ütles ta.

Hiina spordisõbrad on aga asunud Hortoni vastu kättemaksuretkele, rünnates teda erinevatel sotsiaalmeedialehtedel postitustega, kus nõutakse austraallaselt avalikku vabandust. Liikvele on läinud ka märksõna #apologizetosunyang («vabanda Sun Yangi ees»). «Sinu vanemad ja kogu su riik peaksid selle üle häbi tundma, mida sa ütlesid,» kirjutas üks kasutaja Hortoni Instagrami-kontol. Teine lisas: «Sa küll võitsid, kuid oled ikkagi kaotaja, sa ei vääri olümpiakulda.»

Foto: Ekraanitõmmis Instagramist
Pahased hiinlased ujutasid Mack Hortoni sotsiaalmeedia konto kommentaaridega üle. FOTOD: Ekraanitõmmised Instagramist
Pahased hiinlased ujutasid Mack Hortoni sotsiaalmeedia konto kommentaaridega üle. FOTOD: Ekraanitõmmised Instagramist Foto: Ekraanitõmmis Instagramist
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles