Venemaa esimese olümpiavõitja aitas kullani Vladimir Putin (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beslan Mudranov (vasakul) ja Vladimir Putin.
Beslan Mudranov (vasakul) ja Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaale eile Rio olümpiamängudel esimese kuldmedali toonud judomaadleja Beslan Mudranov meenutas pärast suurt triumfi jaanuarikuist treeningut, kus tema sparringupartneriks oli Venemaa president Vladimir Putin.

Kuni 60 kg meeste seas esikoha saanud Mudranovi sõnul andis Putini külaskäik talle palju inspiratsiooni. «Ta julgustas kogu tiimi. Putin sai aru, et meil on väga tugevad vastased nagu jaapanlased ja lõuna-korealased, aga kinnitas, et me pole kindlasti kehvemad kui nemad,» rääkis Mudranov Vene väljaandele Sport-Ekspress.

Judo on Putini üks lemmikalasid ja nii pole ka ime, et talle meeldib ka endale kimonot selga panna. «Putin oli mulle jaanuaris päris hea sparringupartner ja ma ei uskunud, et ta matil nii hea on. Ta paistis heas vormis olevat ja tegi väga häid heiteid,» meenutas Mudranov.

Putin omab judos musta vööd ja on Rahvusvahelise judoliidu aupresident. Väidetavalt oli tal ka suur roll selles, et Venemaa judokad lubati hoolimata dopingukahtlustest täies koosseisus Rio olümpiale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles