Eesti ilm kauges ja «talvises» Brasiilias

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Jämsä (vasakult), Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo võivad täna rahulikult teise ponnistusi vahesõidus kõrvalt vaadata ja keskenduda kolmapäevasele finaalile.
Andrei Jämsä (vasakult), Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo võivad täna rahulikult teise ponnistusi vahesõidus kõrvalt vaadata ja keskenduda kolmapäevasele finaalile. Foto: Tairo Lutter

Aastaid teadsid kõik spordisõbrad, et suusatamises on sulailm ning rasked ilmastikuolud just meie jaoks see õige ja määrdemehed saavad võrreldes konkurentidega oma tööga suurepäraselt hakkama. Tänavune aasta näitab, et ka üle maailma võib eri sõudekanalitel valitseda «Eesti ilm». Nagu elu näitab, peab eestlasel ikka raske olema, et läheks hästi.

Sõudmises on sel hooajal Eesti neljapaadi Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endreksoni ja Kaspar Taimsoo jaoks hea, kui puhub tuul ja loksub laine ehk tingimused on keerulised. Paha ei tee ka Brasiilia talv ehk lõõskav päike ja üle 30 kraadi sooja, mis hoiab lihased pehmena.

«Täna (laupäeval – toim) oli meie siinoldud aja üks kõige palavam päev. Vee peal olles ei saanudki päikese käes kohe aru, et raske oleks. Hiljem oli tunne, et olen ikka täitsa kutu,» tunnistas Raja pärast Eesti neliku jaoks võidukalt lõppenud eelsõitu. «Alles pärast sõitu saad aru, et on jube hea, kui ei pea tihedalt sõitma,» viitas ta rasketele oludele ning tõsiasjale, et tänu heale esitusele pääsesid eestlased otse kolmapäevasesse finaali.

«Brandenburgi EMi (Eesti võitis rasketes ilmastikuoludes kuldmedali – toim) raskete oludega hästi kohanemine andis meile enesekindlust. Kui nägime nüüd sõidu käigus, et tuul tõuseb ja laine hakkab loksuma, siis teadsime, et meie sõit hakkab pihta,» lisas Raja veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles