Raskelt viigini jõudnud Saksamaa hädas, Nigeeria ja Portugal veerandfinaalis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serge Gnabry (vasakul) jättis Saksamaa edasipääsulootused ellu.
Serge Gnabry (vasakul) jättis Saksamaa edasipääsulootused ellu. Foto: SCANPIX

Rio olümpiamängude jalgpalliturniiril on hädas Saksamaa koondis, kes on pidanud kahes esimeses alagrupimängus leppima viigiga. Viimati tehti 3:3 viik Lõuna-Koreaga, kusjuures ühe punkti päästis sakslastele Serge Gnabry värav alles teisel lisaminutil.

Saksamaa on kahest mängust kogutud kahe punktiga C-alagrupis kolmandal kohal ning kohtub viimases voorus grupi autsaideri Fidžiga. Väike saareriik asus oma teises kohtumises Mehhiko vastu kiirelt juhtima ja võitis avapoolaja, ent teisel poolajal panid mehhiklased paremuse maksma ja võitsid 5:1. Nii Mehhikol kui ka Lõuna-Koreal on neli punkti, viimases voorus kohtutakse omavahel.

D-grupis võitis avaminutil kaotusseisu jäänud Portugal 2:1 Hondurast ja tagas grupist edasipääsu. Teises sama grupi mängus alistas Argentina samuti 2:1 Alžeeria. Portugalil on kuus, viimases voorus teineteisega mängival Hondurasel ja Argentinal kolm ning Alžeerial null punkti.

B-grupis kindlustas tänu Rootsi 1:0 alistamisele edasipääsu Nigeeria, mängu ainsa värava lõi 40. minutil Itaalia tippklubi AS Roma ridadesse kuuluv Umar Sadiq. Teises sama grupi kohtumises asus Kolumbia teisel poolajal Jaapani vastu 2:0 juhtima, ent järgmise kümne minutiga pöörasid jaapanlased kaotusseisu 2:2 viigiks. Enne viimast vooru on Nigeerial kuus ja Kolumbial kaks punkti, Jaapanil ja Rootsil mõlemal üks punkt. Viimases voorus kohtuvad Nigeeria-Kolumbia ja Jaapan-Rootsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles