Rios rängalt kukkunud rattatähe diagnoos: peapõrutus ja kolm mõra selgroos (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annemiek Van Vleutenile lõppes Rio olümpiamängude maanteesõit haiglas.
Annemiek Van Vleutenile lõppes Rio olümpiamängude maanteesõit haiglas. Foto: SCANPIX

Rio olümpiamängudel eile naiste maanteeratta grupisõidus viimasel laskumisel esikohalt rängalt kukkunud Annemiek van Vleuten viibib intensiivraviosakonnas, teatas Hollandi rattaliit. Van Vleutenil diagnoositi pärast kukkumist peapõrutus ja kolm mõra selgroos.

Van Vleuten kukkus kümme kilomeetrit enne finišit keerulisel laskumisel, kui hindas valesti järsu paremkurvi raadiust. Hollandlanna lendas üle lenkstangi ja maandus betoonist sadevetekraavis. Õnnetus leidis aset täpselt samas kohas, kus oli päev varem meeste sõidus kukkunud Geraint Thomas.

Esialgu andis Hollandi rattaliit Twitteri vahendusel teada, et 33-aastane van Vleuten on teadvusel ja suhtleb arstidega ning ta viidi haiglasse vaid kontrolli. Hiljem teatasid Hollandi telekanalid aga, et rattur jäeti ööseks haiglaravile.

«See nägi tõeliselt kole välja. Arvasin, et ta on surnud,» kommenteeris õnnetuskohast möödumisel avanenud vaatepilti van Vleuteni kaasmaalanna Anna van der Breggen, kes võitis lõpuks kuldmedali. «Olümpiamängud on su karjääri tähtsaim päev, aga kui pead midagi sellist nägema, pole võistlus enam kõige tähtsam.»

Rio võistlusraja ohtlik lõpulaskumine teenis paljudelt sportlastelt kriitikat ning varasem olümpiavõitja Chris Boardman märkis, et aimas juba varakult halba. «Vaatasin teeservi ja mõtlesin kohe: kui keegi siin kukub, ei ole võimalik, et ta tõuseks ja sõitu jätkaks. See laskumine polnud enam tehniline, vaid lihtsalt ohtlik. Rajameistrid oleksid pidanud seda ette nägema ja sellest laskumisest loobuma,» leidis Boardman BBC vahendusel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles