Eesti purjetajate võitlus keeva ookeani ja kurja bakteriga

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo Rio olümpiavetel trenni tegemas.
Karl-Martin Rammo Rio olümpiavetel trenni tegemas. Foto: Erakogu

Juba kaks nädalat Rios kohapeal viibnud Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär Ott Kallas valgustas Postimeest paljuräägitud Guanabara lahe vee puhtuse osas ning kinnitas, et purjetajatel on asjad Brasiilias ilusti sujunud. Kõige harjumatum on hoopis siinsete hoovuste väga eriline kooslus, mis ajab vee kohati keema.

Kallas tunneb end Rios juba nagu kohalik ja ei ärritu väikeste viivituste või muude pisiprobleemide peale. «Sebimist ikka on, aga pigem on asjad sujuvalt läinud, kartsin hullemat ja hirme oli. Viimati käisin märtsis, aga nüüd on siin asju korda tehtud ja probleeme lahendatud. Vähemalt meil töötab transport väga hästi, toit on hea ja sportlased on saanud keskenduda oma asjadele,» räägib Kallas.

«Väike paanika aeg-ajalt tekib, aga see käib asja juurde. Vette saab, riideid saab vahetada, süüa saab, sadamas on kõik vajalik olemas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles