Karm algus: olümpiamängude esimesed päevad on toonud mitu üliränka vigastust

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ait Said kukkumise järel murtud jalaga.
Ait Said kukkumise järel murtud jalaga. Foto: SCANPIX

Reedel alanud Rio olümpiamängud pole sugugi kõikidele sportlastele alanud roosiliselt, vaid vastupidi: juba on mitmed atleedid saanud ränki vigastusi.

Meeste grupisõit, Vincenzo Nibali

Itaalia rattur Vincenzo Nibali ründas 241,5 km pikkuse meeste grupisõidu viimasel tõusul ja sai koos Rafal Majka ja Sergio Henaoga kolmekesi eest ära. Järgnenud langusel kukkusid suure kiiruse pealt nii Nibali kui Henao. Meedikud kontrollisid Nibalit kohe pärast kukkumist ja haiglasse viimise järel diagnoositi tal rangluu murd. Sealjuures enne sõidu algust oli Nibali konkurent Chris Froome kritiseerinud olümpiarada ja öelnud, et tegemist on läbi ajaloo olümpia kõige raskema rajaga.

Foto: GREG BAKER/AFP

Naiste grupisõit, Annemiek van Vleuten

Ilma õnnetuseta ei möödunud ka naiste jalgratta grupisõit, kus üliraske kukkumise tegi Annemiek van Vleuten. Nimelt sõitis hollandlanna liidrikohal olles ühest kurvist välja ja lendas vastu betoonist teeperve. Van Vleuten viidi haiglasse ja jäeti ööseks jälgimisele, arstid diagnoosisid tal peapõrutuse ja kolm mõra selgroos.

Foto: Bryn Lennon/AP

Riistvõimlemine, Samir Ait Saidi 

Laupäeva hilisõhtu lõppes väga kurvalt Prantsusmaa riistvõimlejale Samir Ait Saidile, kes toenghüppe harjutuse maandumisel murdis vasaku jala sääreluud. Olukorra muutis veelgi kurvemaks asjaolu, et Saidi ära tassides pillati mees kanderaamiga veel ka maha. Vigastada sai ka teine võimleja Andreas Toba, kes tegi katki ühe jala eesmise ristatisideme. Korraldajate kapsaaeda viskas kivi aga kolmas võimleja Fabian Hambuchen, kes väitis, et rasked õnnetused on põhjustatud uuest punktisüsteemist, mis sunnivad võimlejaid eluohtlikult pingutama.

Foto: ATHIT PERAWONGMETHA/REUTERS

Riistvõimlemine, Ellie Downie

Naiste riistvõimlemises kukkus samuti raskelt Suurbritannia esindaja Ellie Downie, kes oma kava sooritades maandus kaela peale. 17-aastane võimleja lahkus enne harjutuse lõpetamist matilt, kuid tuli hiljem tagasi ja lõpetas võistluse, tagades nii oma naiskonnale neljanda koha võistkonnavõistluses.

Foto: Peter Cziborra/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles