Naiste korvpallikoondis võitis parimas rivistuses Soomet

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise liider Mailis Pokk (paremal).
Eesti koondise liider Mailis Pokk (paremal). Foto: Raul Mee

Soomes Hyvinkääl peetud sõpruskohtumises võitis Eesti naiste korvpallikoondis täna õhtul Soomet 67:61 (33:29). Peatreener Jaanus Levkoi sõnul sai lõpus otsustavaks meie korvialuste mängijate paremus.

Eesti, kes sõitis Soome vaid üheksa mängijaga, jäi avaveerandil alla 15:17, kuid võitis tänu korralikule teisele veerandile (18:12) poolaja 33:29. 

«Hoitasin mängijaid vaheajal, et soomlased tulevad kolmandale veerandile maruliselt peale, et me ei kangestuks ja püüaks oma mängu edasi mängida. Eks me korraks sattusime «vihma kätte», jäädes vist neljaga taha, aga tulime mängu tagasi - ei kaotanud pead ja ei murdunud pinge all. Kõva võitlus viis meid edasi.»

«Lõpuks, ma ütleks, võidu võti oli meie korvialuste mängijate paremus. Bratka ja Kasemägi tegutsesid hästi ja resultatiivselt, Pokki jätkus igale poole. Ülejäänud olid ka ääretult tublid. Piibur tõi kenasti palli üle, Maaring, Lilleallik ja Rits pressisid vastast kõvasti ja tegid eeskujulikult musta tööd. Noori ma täna kasutada eriti ei saanud. Aga võimalus võita oli nii magus, et rohkem ei julgenud. Homme saavad nad kindlasti suurema võimaluse,» tähendas Levkoi.

Levkoi lisas: «Mängisime väga hea enesetundega. Väga positiivne seltskond, need kes tulid. Tüdrukud ise ütlesid ka pärast mängu, et mõnus oli mängida. Mis mul saab paremat kuulda olla, nii on lust treenerina töötada. Naised olid niisiis väga tublid, olen uhke. Sellist emotsioni oli vaja praegu. Tänulik olen ka Soome korvpalliliidule nende mängude eest.»

Mailis Pokk tõi eestlannade parimana 23 punkti ja 7 lauapalli (visked 14/8), Maaja Bratka lisas 16, Trine Kasemägi 11 ja Birgit Piibur 9 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles