Põhjakorealane palus hõbemedali eest Kim Jong-unilt vabandust (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Om Yun-Chol 2014. aasta Aasia mängudel kuldmedalit tähistamas.
Om Yun-Chol 2014. aasta Aasia mängudel kuldmedalit tähistamas. Foto: SCANPIX

Rio de Janeiro olümpiamängudel kuni 56 kg kaaluvate meeste seas tõstmises «üksnes» hõbemedalile tulnud Põhja-Korea tõstja Om Yun-Chol saatis koduriigi valitsejale Kim Jong-unile vabandusavaldused, et ta ei suutnud olümpiavõitjaks tulla.

2012. aasta Londoni olümpial võidutsenud, kõigest 150 sentimeetrit pikk, Om kaotas Rios vaid 16-aastasele hiinlasele Long Qingquanile. «Ma jään alatiseks imetlema oma riigi liidreid Kim Jong-ili (eelmine juht – toim) ja Kim Jong-uni. Mul on kahju, et ma ei suutnud oma kuldmedaliga teda (Kim Jong-il – toim) aidata,» viitas sportlane eelmisele liidrile, kes suri 2011. aasta detsembris.

24-aastase Omi käes on maailmarekordid nii rebimises kui ka tõukamises, kuigi rebimise olümpiarekordist (168 kg) pidi ta suu puhtaks pühkima, sest võistluse võitnud hiinlane lõi rekordi kahe kilogrammiga üle.

Kogusummana kogus Om 303 kg, mis oli hiinlasest Long Qingquanist nelja kilogrammi võrra väiksem.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles