Budõlin annab Minaškinile Rioks edasi enda positiivset kogemust

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti judokoondise peatreener Aleksei Budõlin.
Eesti judokoondise peatreener Aleksei Budõlin. Foto: Eero Vabamägi

Judokas Grigori Minaškin sai Rio olümpiamängudeks endale karmi loosi, kui kohe avaringis tuleb vastamisi minna 2009. aasta maailmameistri Maksim Rakoviga (Kasahstan). Teise ringi jõudmise korral ootaks tõenäoliselt ees 2014. aasta maailmameister Lukas Krpalek (Tšehhi). Veerandfinaalis tuleks kõigi eelduste kohaselt kohtuda aga 2015. aasta maailmameistri Ryunosuke Hagaga. 25-aastane jaapanlane on ka võistluse suurfavoriidiks.

«Teoreetiliselt on tal seega võimalik järjest kohtuda kolme maailmameistriga,» tõdes Minaškini juhendaja Aleksei Budõlin. «Umbes pooled mehed ehk kuskil 15 judokat mõtlevad ehk medalist. Suurfavoriidiks on Haga.»

Budõlin meenutas seepeale ka enda OM-debüüti, mis 2000. aastal lõppes Sydneys pronksmedaliga.

«Mäletan, et kohtusin toona avaringis šveitslase Sergei Aschwandeniga, kes oli OM-kevadel tulnud Euroopa meistriks. Judot tuleb võtta nii, et iga päev on uus ja alati võib kõike juhtuda. Kui motivatsioon on hea, siis on kõik võimalik,» lisas Budõlin. «Grigori esimene vastane ei ole tema jaoks ebamugav.»

Kuni 100 kg kaaluvate meeste võistlus on kavas neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles