Tolmoffi ja Musta ootavad juba alagrupis maailma parimad

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff.
Kati Tolmoff. Foto: Madis Kalvet

Sulgpallurid Kati Tolmoff ja Raul Must said Rio olümpial väga rasked alagrupid, mille võitmine näib võimatu ülesandena. Edasipääsuks on vaja kolmses alagrupis esimeseks tulla.

Tolmoff tõdes, et vastased on head, aga see on arusaadav, et talle selline tabel tuli. Tolmoff läheb alagrupis vastamisi tailanna Ratchanok Intanoni ja Pui Yin Yipiga Hong Kongist. Ratchanok on 2013. aasta maailmameister, maailma edetabelis hoiab ta neljandat kohta. «Olin ju üks viimaseid, kes kvalifitseerus, seetõttu ei saanud nõrka gruppi tulla. Analüüsin õhtul veel läbi vastased, Intanoniga olen varem kohtunud, nõrku külgi tal ei olegi, saan pingevabalt mängida. Mulle see sobib, kui ma pole favoriit,» ütles Tolmoff, kes pärast olümpiat tõmbab karjäärile joone alla.

«Ümber mõtlema ei hakka, vorm on hea, aga sellega mu karjäär lõpeb. Vanus on juba ka selline ja laste kõrvalt on raske.»

Esmaspäeval said sulgpallurid esimest korda õigesse halli sisse, ent tingimused on treeningsaaliga väga sarnased. «Midagi üllatavat polnud, päris hea on mängida seal. Pall liigub veidi aeglasemalt ilmselt, aga sellega peab kohanema. Kui Katil on 11. esimene mäng, siis võtan sealt info ja 12. saan juba ise teha seetõttu parema mängu,» sõnas Must, kellele aeglasemalt lendav pall pigem sobib.

Musta alagrupivastased on mõlemad ülitugevad, üks maailma absoluutne tipp, teine Euroopa neljandal-viiendal positsioonil (vastavalt taanlane Jan Jorgensen ja prantslane Brice Leverdez). «Alagrupp ei ole kerge, sest olin 20., kes kvalifitseerus, ent sain kaks vastast, kes on minust eespool, mis on veidi ebaõiglane. Ja need vastased ei ole minust eespool ainult paberil, vaid ka tasemelt üle. Pean oma võimed maksimaalselt välja mängima, prantslast olen eelmisel hooajal korra võitnud ja üldseis on meil 2:2. Tähendab, et on võimalik teda võita ja olümpial oleks see väga ilus võit,» analüüsis Must.

Maailma edetabelis viiendal kohal oleva taanlase vastu eestlane võidumõtteid ei mõlguta, tahab aga oma parimat esitust näidata. «Ta on selge favoriit, ta on selge favoriit ka olümpiamedali võidule.»

Kui Tolmoffi jaoks on tegu karjääri viimase võistlusega, siis Must nii ei mõtle. «Tokyo olümpia ajal olen 32-aastane, Eesti sportlased on selles vanuses olnud oma elu vormis. Loodan, et minagi olen,» lisas Must.

Must alustab turniiri 12. augustil Jorgenseniga ja 13. augustil Leverdeziga. Tolmoff alustab turniiri 11. augustil Intanoni vastu ja päev hiljem mängib Yipiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles