Putini lemmikala toidab: Venemaa sai Riost teise kuldmedali

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hasan Halmurzajev pärast kullavõitu.
Hasan Halmurzajev pärast kullavõitu. Foto: JACK GUEZ/AFP

Venemaa olümpiakoondis võitis Rio judoareenil juba teise kuldmedali, kui kuni 81 kg kaaluvate meeste seas oli parim Hasan Halmurzajev.

Finaalis alistas 22-aastane Halmurzajev ippon’it väärt heitega ameeriklase Travis Stevensi. Pronksmedali võitsid Takanori Nagase (Jaapan) ja Sergiu Toma (Araabia Ühendemiraadid).

Venemaa presidendi Vladimir Putini lemmikalal jõudis paar päeva tagasi kullani ka Beslan Mudranov, kes triumfeeris kaalukategoorias -60 kg.

Kokku on Venemaa Riost võitnud kolm kuldmedalit, lisaks judomaadlejatele oli edukas naiste vehklemise espadronivõistlusel Jana Jegorjan. Lisaks on teenitud kuus hõbe- ja kolm pronksmedalit.

Medalid jagati välja ka naiste -63 kg kaalukategoorias. Kulla viib koju Tina Trstenjak (Sloveenia), hõbeda Clarisse Agbegnenou (Prantsusmaa) ning pronksmedalid Yarden Gerbi (Iisrael) ja Anicka van Emden (Holland).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles