Ukraina odaviskaja tarvitas Londoni olümpial dopingut ja jääb medalist ilma

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleksandr Pjatnitsa Londoni olümpiamängude finaalis.
Oleksandr Pjatnitsa Londoni olümpiamängude finaalis. Foto: David J. Phillip/AP

Rahvusvaheline olümpiakomitee nõuab Ukraina odaviskajalt Oleksandr Pjatnitsalt tagasi 2012. aasta olümpiamängude hõbemedalit, sest Londoni olümpia dopinguproovide järeltestimisel ilmnes, et Pjatnitsa tarvitas keelatud ainet nimega dehüdrokloormetüültestosteroon.

Londonis tuli olümpiavõitjaks Trinidadi ja Tobago odaviskaja Keshorn Walcott. Hõbemedalile tõuseb soomlane Antti Ruuskanen ja pronksile tšehh Vitezslav Vesely. Ainsa eestlasena Londonis võistlenud Risto Mätas peaks nüüd tõusma kokkuvõttes 20. positsioonile.

31-aastane Pjatnitsa tänavuse hooaja tippmark on 83.28 ja sellega täitis ta ka Rio olümpianormi. Ukraina olümpiakomitee otsustas ta aga ootamatult olümpiakoondisest välja jätta ja nüüd sai selgeks ka selle käigu põhjus.

Pika nimega dehüdrokloormetüültestosteroon on anaboolne steroid, millega on vahele jäänud ka mitmed Eesti fitnessiharrastajad. 2014. aastal leiti sama ainet ka toona Rapla korvpalliklubis mänginud lätlase Kristers Zeidaksi dopinguproovist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles