Tulistamine, pomm ja 1000 spiooni – olümpia nagu USA märulifilmis

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meedia bussis viibinud ajakirjanik pildistas hetke, mil kolleegid kuulide eest bussi põrandale viskuvad.
Meedia bussis viibinud ajakirjanik pildistas hetke, mil kolleegid kuulide eest bussi põrandale viskuvad. Foto: SCANPIX

Üheks maailma ohtlikemaks linnaks tituleeritud Rio de Janeiros ringi liikudes võib kohati tunduda, et oled sattunud USA märulifilmi: olümpia ajaks on linna turvama toodud 85 000 sõdurit ja politseinikku, lisaks patrullivad Rio lahes sõjalaevad ja võistluspaikade kohal tiirutavad kopterid. Suurvõistlustel on sõdureid ennegi abiks olnud, ent Rios on nad kohal väga suurte jõududega (poole rohkem kui Londoni mängudel – M. G.), ja põhjusega.

Üht-teist on juba ka juhtunud. Viimane sündmus juhtus teisipäeva öösel, mil ajakirjanikke võistlusareenilt pressikeskusse vedanud bussi pihta avati tuli. Politsei ütles oma avalduses küll, et «pole kindel, kas see oli tulistamine või loopis keegi bussi akendesse kive».

Bussis viibinud endine USA õhuväe kapten Sherryl Michaelson (kes nüüd kirjutab korvpallist -toim.) kinnitas aga Reutersile, et kahtlust juhtunu osas ei jäänud. «Meid tulistati, oli kuulda laske. Ma tean, kuidas tulistamine kostab. Viskusin kiiresti põrandale ja karjusin bussis olevatele inimestele: meid tulistatakse, visake pikali,» sõnas ta. Kaks inimest sai akende purunemisel klaasikiludest kergeid vigastusi.

Samal õhtul korraldasid röövlid sihiliku autoavarii, mispeale tungiti Montenegro olümpiakomiteele kuulunud autosse ning võeti relvaga ähvardades neilt ära nii isiklikud esemed kui ka sõiduvahend. Keegi vigastada ei saanud. Seoses juhtumiga saatis Montenegro välisminister Brasiilia ametikaaslastele protestinoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles