Teine katse! Kas tuul lubab sõudjad medalijahile?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudjate võistluspaigas Rios valitsesid eile sportimiseks sobimatud olud.
Sõudjate võistluspaigas Rios valitsesid eile sportimiseks sobimatud olud. Foto: Tairo Lutter

Talvise Rio ilm on sama heitlik nagu tänavune Eestisuvi ehk ilmaprognoosid muutuvad pidevalt ja suures ulatuses. Paljudel suveolümpia aladel pole ilmast sooja ega külma, kuid sõudjad peavad lootma taevataadi armulikkusele. Eilse paarisaerulise neljapaadi finaali ajaks lubati eri päevadel küllaltki erinevaid olusid, kuid lõpuks oli senise olümpia kõige kehvem ilm ja sõudjad veele ei saanudki. Seega üritatakse täna uuesti, kuid taas on õhus küsimus, kas võistluspaigas valitsevad olud lubavad startida või mitte.

Nagu sportlased ikka olid ka Eesti neljapaadimehed Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo kehvadele oludele vaatamata eile stardivalmis, vaim oli olümpiafinaaliks valmis seatud. «Hommikul oli tunne hea, äratus oli juba 6.20,» kirjeldas Taimsoo eilse päeva algust. «Hommikul ärkasin mõttega, et tuleb hea päev olümpiafinaaliga.»

Samal ajal kui Taimsoo, Endrekson, Raja ja Jämsä tegid olümpiakülas viimaseid ettevalmistusi ja olid juba valmis võistluspaiga poole teele asuma, inspekteerisid peatreener Matti Killing ja varumees Sten-Erik Anderson Rodrigo de Freitase laguunil võistlusolusid. Esmalt tuligi teade, et start on tugeva tuule tõttu edasi lükatud, kuid peagi tühistati kogu võistluspäev. «Edasilükkamise uudis tuli täpselt üks minut enne bussi väljumist olümpiakülast,» rääkis Taimsoo. Õnneks polnud veel sukeldutud Rio liiklusesse ning saadi jääda ööbimispaika.

Edasi tuli paika panna päevaplaan ja võistluse asemel pidi keskenduma hoopis tõsiasjale, et start on kavas täna Eesti aja järgi kell 16.12. «Kõigepealt tuli maha rahuneda, et sisemine võistluspinge väsitama ei hakkaks,» selgitas Taimsoo.

Ilmateade ei luba ka tänaseks esialgu midagi rõõmustavat, kuid sealt edasi peaks ilm päev-päevalt paranema. Samas ei saa ka selle ennustuse peale mürki võtta, sest laupäevase eelsõidu järel oli sõudjatel info, et kolmapäeval on sõudmiseks ideaalsed tingimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles