Raio Piiroja jõudis veteranide MMil A-finaali, Meelis Atonen kaotas läätse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja (keskel) finišis.
Raio Piiroja (keskel) finišis. Foto: Jonatan Karjus

Kolmapäeval ja neljapäeval joosti Kõrvemaa metsades orienteerumise veteranide MMi kvalifikatsioone. A-finaali jõudis teiste seas ka endine jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja. 

Piiroja sai kolmapäevases jooksus ajaga 1.24,38 kirja 36. koha, neljapäeval ajaga 1.19,29 33. koha, mis viisid edasi laupäeval Läsnal toimuvasse pika raja A-finaali.

«Tegin alguses päris mitu purakat (viga orienteerumisel – toim.), sinna läksid kaduma nii mõnedki minutid. Lõpus jooksin koos ühe soomlasega, siis kulges oluliselt paremini,» ütles Raio Piiroja, kes stardib lisaks veteranide MMile ka õhtul Tallinna Orienteerumisnädala raames toimuval 100 kontrollpunkti jooksul. 

Meelis Atonen oli M50-3 eeljooksus esimesel kvalifikatsioonipäeval 22. kohal, ent teisel päeval kaotas silmast läätse ning jäi A-finaalist välja. «Esimesel päeval väga suuri vigu ei teinud, aga kaasvõistlejad oli lihtsalt kiiremad. Täna kaotasin juba esimesse punkti minnes silmast läätse. Pärast seda oli väga raske kaarti lugeda ja kaotasin palju aega,» selgitas Atonen.

Homme on veteranide MMil puhkepäev. Laupäevaks kolitakse Kõrvemaalt Läsnasse, kus toimuvad pika raja finaalid.

Veteranide MM orienteerumises on Eesti ajaloo suurima välisosalejate arvuga spordivõistlus. EASi hinnangul toob veteranide MM orienteerumises Eestisse üle 3,3 miljoni euro turismitulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles