Rein Kilk: sõudmisega rikkaks ei saa, mõned mehed on läinud hoopis ehitajaks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Sõudeliidu president Rein Kilk.
Eesti Sõudeliidu president Rein Kilk. Foto: Jaanus Lensment

Eesti Sõudeliidu president Rein Kilk tunnistas neljapaadi pronksmedali järel, et suuri pudrumägesid ja piimajõgesid pronksmedal sõudmisele ei too.

«Eks sõudmine on selline viimane peaaegu täiesti amatöörspordiala, kus ka MK-sarjas ja suurtel regattidel antakse karikat korra katsuda ja seejärel pistetakse kappi tagasi,» sõnas Kilk pronksivõidu järel. «Tänane pronksmedal on muidugi suur saavutus. Parem olla olümpial ühe paadiga võtta medal, kui olla siin nelja paadiga ja jääda medalita.»

Kilk avaldas lootust, et tänane medalivõit innustab noori rohkem sõudmisega tegelema ja olümpiamedalite poole pürgima. «Hea on näha, kuidas neljapaadi varumees Sten-Erik Anderson olümpiakülas ja üldse Rios tegutseb ja on täieõiguslik meeskonna liige,» tunnistas Kilk.

«Sõudmine on aga karm ala, kus ei liigu suuri rahasid. Nii on ka Eestis mitmed andekad noored teinud kalkulatsioonid ja läinud hoopis ehitusele tööle ning jäänud niimoodi spordile kadunud,» rääkis Kilk, kes konkreetseid nimesid siiski mainida ei tahtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles