Eesti mehed võistlesid taas ühel maailma raskeimal triatlonil

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norseman Xtreme Triathlon.
Norseman Xtreme Triathlon. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel toimus Norras legendaarne Norseman Xtreme Triathlon, mida on õigusega nimetatud üheks raskeimaks triatlonivõistluseks maailmas. Karmide ilmastikuolude ja veel karmima võistlusrajaga pistsid eestlastest seekord rinda Heiko Sepp, Erko Kurvits ja Tanel Tarlap, kellest kahel viimasel õnnestus ka finišisse jõuda.

Kurikuulsa Norsemani eestlaste jaoks tuntuks teinud ekstreemtriatleet Heiko Sepale oli tegemist juba neljanda korraga Norra võistluse starti minna. Varasemal kolmel korral ihaldatud musta lõpetajasärgi teeninud Jõgevamaa mees pidi aga sedapuhku karmidele ilmaoludele alla vanduma ning katkestas võistluse, kui rattaga oli läbitud 120 kilomeetrit, vahendab Jooksuportaal.ee.

Kuigi Sepp oli rattadistantsil tõusnud juba 11. kohale, võitles ta kahe kuni viie kraadise õhutemperatuuri juures tõsiste külmetusnähtudega. Pärast mõningast juurdlemist ning hooaja edasisi eesmärke kaaludes otsustas triatleet ratta seljast maha ronida ning võistluse pooleli jätta. «Olen küll nohune ja kurk on haige, aga jään elama. Sees küll siiani piinab, kuid usun, et tegin õige otsuse,» kommenteeris Sepp, kelle peamiseks sihiks on oktoobrikuus teha hea start Hawaii Ironmanil.

Vaatamata Sepa katkestamisele jõudsid Gaustastoppeni mäetipus asuvasse finišisse siiski kaks kanget eestlast – Erko Kurvits ja Tanel Tarlap. Kokkuvõttes 97. võistlejana mäetippu tõusnud Kurvits tunnistab, et temalgi tulid umbes 60. rattakilomeetril kohati juba loobumismõtted, ent suutis neist kuidagi võitu saada.

Ka jooksumaratoni esimesed 25 kilomeetrit kenasti vastu pidanud Kurvits pidi maratoni teiseks pooleks võtma kasutusele siiski kogu oma tahtejõu. «Peale kiiret arvutamist otsustasin edasi kõndida, kuna tundusin igati ajalimiidis ja must lõpetajasärk oli põhimõtteliselt taskus. Edasi püüdsin lihtsalt lõpuni vastu pidada,» muljetas Elvast pärit mees oma senise elu raskeimat katsumust, mis lõppes ajaga 14:46:06.

Tallinnlasel Tanel Tarlapil, kes varasemalt osalenud ka Swissmann ekstreemtriatlonil, õnnestus pika tööpäevaga ühele poole saada 15 tunni 13 minuti ja 34 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles