Madis Kalvet: olümpiamedali nimel tuleb olla kõigeks valmis

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Kalvet.
Madis Kalvet. Foto: Toomas Tatar

«Olen kindel, et kogu meeskond annab endast parima ja võistluse viimases faasis oleme vajadusel valmis ka üle võlli panema,» just selliste sõnadega vaatas neljapaadi olümpiafinaalile ette Allar Raja.

Nagu elu näitab, siis elus ei saagi kunagi midagi kergelt ja kui sa midagi väga tahad, siis selle nimel tulebki pingutada rohkem, kui sa ettegi oskad kujutada.

Raja sõnad osutusid prohvetlikuks eelkõige tema enda seisukohast. Kui keegi pani finaalis üle võlli, siis oli see just tema. Kui sportlane annab endast võistlustrassil nii palju, et hiljem on püstiseismisega raskusi ja normaalse hingamisrütmi taastumiseks on vaja ka kerget meedikute abi, siis saavad temale puududa vähimadki etteheited. Mis aga kõige tähtsam – selline maksimaalne pingutamine täitis Raja suure unistuse, mis teda spordi juures hoiab – 33-aastane mees võitis oma esimese olümpiamedali. Kuigi kaks kirkamat autasu jäid kaugele, on tükk pronksist metalli see, mis tasub kõik senise vaeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles