Video: Arctic Race'i avaetapp lõppes kukkumisega, tiitlikaitsja Taaramäe lõpetas peagrupis

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Kristoff
Alexander Kristoff Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Põhja-Norras sõidetava Arctic Race’i velotuuri avaetapi lõpetas mullune võitja Rein Taaramäe (Katjuša) peagrupis. 180.5 km pikkuse etapi võitis kodupubliku ees võistlev Taaramäe klubikaaslane Alexander Kristoff.

Kristoff edestas grupifinišis sakslast John Degenkolbi (Giant-Alpecin) ning Hollandi ratturit Danny van Poppelit (Sky). Taaramäele läks kirja 63. koht. Üldarvestuses juhib velotuuri etapi võitja Kristoff, kelle edu šveitslase Gregory Rasti (Trek-Segafredo) ees on 3 sekundit. Taaramäe jääb avaetapi järel liidrist maha 10 sekundiga.

Avaetapi finišisirgel toimus ka kukkumine. Võistluste liider Kristoff sõnas pärast finišit, et tavaliselt muutub velotuur tema jaoks raskeks kolmandal etapil. «Õnneks on meil võistlemas ka Rein Taaramäe, kes eelmisel aastal siin võitis. Ma arvan, et tema muutub kolmandal etapil paremaks, kuid ise proovin homme uuesti etapivõitu. Kolmandal etapil proovin suurt kaotust vältida ning siis viimasel etapil taas etapivõitu proovida.»

Homme sõidetakse 198 km pikkune etapp, mis on taaskord soodne sprinteritele. Kristoff ütles Cyclingnewsile, et püüab vähemalt ühe päeva veel liidrisärki hoida ning hakkab siis Taaramäed aitama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles