Uskumatu mees: Phelps võitis oma 22. olümpiakulla kahesekundilise eduga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps
Michael Phelps Foto: ODD ANDERSEN/AFP

Olümpia kõigi aegade edukaim sportlane Michael Phelps võitis 200 meetri kompleksujumises oma karjääri 22. kuldmedali. Kokku on tal olümpiamedaleid nüüd 26, Rio mängudelt on ta võitnud neli kulda.

Finaalis pakkusid Phelpsile konkurentsi esialgu kaasmaalane Ryan Lochte ning kodupubliku ees ujunud Thiago Pereira. Vabaltujumise distantsil nad aga kustusid ning jäid sootuks medalita. Lõpuks tuli hõbedale jaapanlane Kosuke Hagino (1.56,61) ning pronksile hiinlane Wang Shun (1.57,05). Phelpsi võiduaeg oli konkurentidega võrreldes võimas – 1.54,66.

Olümpiamängudelt 12 medalit võitnud Lochte jäi lõpuks viiendaks (1.57,47) ning brasiillane Pereira finaali eelviimaseks ehk seitsmendaks (1.58,02). Phelps tuli õhtu jooksul basseini ka teisel korral, kui ujus end 100 meetri liblikujumise finaalvõistlusele.

USA juhib ujumise medalitabelit võimsalt – kokku on võidetud 24 medalit, neist 11 on kuldmedalid, viis hõbemedalid ning kaheksa pronksmedalid. Järgneb Austraalia kaheksa ning Ungari nelja medaliga.

Michael Phelps näitab nelja sõrme - just nii palju kuldmedaleid on ta võitnud Riost. Foto: Reuters
Michael Phelps näitab nelja sõrme - just nii palju kuldmedaleid on ta võitnud Riost. Foto: Reuters Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles