Eesti politseinikud Rios: loodame, et ei pea kaasmaalasi favela'st tankiga ära tooma (3)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti politseinikud püüavad eestlaste olemist olümpial turvalisemaks teha.
Eesti politseinikud püüavad eestlaste olemist olümpial turvalisemaks teha. Foto: Mariel Gregor

Lisaks meie sportlastele ja ülejäänud delegatsioonile ning ajakirjanikele on olümpial kohapeal ka kaks Eesti politseinikku, et abi jõuaks vajadusel kiiremini eestlasteni. Ehk kui on Eesti sportlaste etteasted, siis võib võistluspaiga lähedalt leida ka Taavi Kirsi ja Tarmo Viikmaa. Nii said mehed väga lähedalt näha, kuidas meie sõudjad pronksi võitsid.

Tegu on rahvusvahelistel spordivõistlustel korra valvamises kogenud politseinikega, kes käinud nii sügisestel korvpalli Euroopa meistrivõistlustel Riias kui mitmetel jalgpallikoondise mängudel.

Kaugelt äratuntavates tuttavates Eesti politsei vormides mehed teavad, et Rio vargad on jõhkrad ja et favela'sse on ka politseil eluohtlik minna: üks kohalik ametivend võitleb seetõttu haiglas oma elu eest.

Eesti politseinikud pole pidanud favela'des käima. «Ja loodame, et eestlased sinna ka ei lähe! Siis pole meilgi sinna asja,» ütlevad mehed kui ühest suust. Ja lisavad naerdes: «Muidu peame tankiga sinna appi sõitma.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles