Tiitlikaitsja Jessica Ennis-Hill läks seitsmevõistlust juhtima

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katarina Johnson-Thompson.
Katarina Johnson-Thompson. Foto: SCANPIX

Rio olümpiamängude naiste seitsmevõistlust juhib tiitlikaitsja Jessica Ennis-Hill, kel on avapäeva järel koos 4057 punkti. Teisel kohal on Nafissatou Thiam (Belgia) 3985 punktiga ja kolmandal positsioonil paikneb Akela Jones (Barbados) 3964 punktiga. Kaks alavõitu saanud Katarina Johnson-Thompson on 3957 punktiga neljas.

Esimese alana oli kavas naiste 100 meetri tõkkejooks, kus parimat aega näitas britt Jessica Ennis-Hill (12,84). Talle järgnesid Akela Jones (13,00) ning hollandlanna Nadine Visser (13,02). Eestlanna Grit Šadeiko oli samuti võistlemas, kuid tõmbas kohe jooksu alguses oma jala ära ning üle teise tõkke enam ei jõudnud, jättes võistluse pooleli.

Teise alana oli kavas kõrgushüpe, kus näidati kõrgetasemelist võistlust. Nimelt jõudsid nii britt Katarina Johnson-Thompson kui belglanna Nafissatou Thiam kõrguseni 2.01, kuid kumbki seda siiski ületada ei suutnud. Mõlemale naisele läks kirja tulemus 1.98, mis oli mõlemale ka uueks isiklikuks rekordiks. Kõrgushüppe kolmas koht läks kirja Ennis-Hillile, kes ületas 1.89.

Kolmandal alal ehk kuulitõukes oli taas parim Thiam, kes sai kirja 14.91. Ennis-Hill tõukas 13.86, aga Johnson-Thompson piirdus tulemusega 11.68.

Neljanda ala 200 meetri jooksu võitis Johnson-Thompson ajaga 23,26, teine oli Ennis-Hill 23,49-ga. Thiam läbis distantsi 25,10-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles