Eduka EM-debüüdi teinud Liinamäe: õnnepisarad tulid silma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerli Liinamäe
Gerli Liinamäe Foto: SCANPIX

Vaid 15-aastane Gerli Liinamäe tegi Šveitsi pealinnas Bernis peetavatel iluuisutamise Euroopa meistrivõistlustel suurepärase vabakava ja sai oma täiskasvanute tiitlivõistluste debüüdil 13. koha.

Üldse alles kolmandat korda täiskasvanute seas võistelnud Liinamäe teenis vabakava eest 89,66 punkti ja oli sellega vabakava arvestuses üheksas, kusjuures tehniline hinne oli Liinamäel paremuselt viies. Kahe kava peale kokku kogus ta 133,73 punkti ja tõusis kokkuvõttes 13. kohale.

«Olen väga-väga rahul. See oli minu suur soov, et esimesed Euroopa meistrivõistlused õnnestuksid,» tunnistas Liinamäe Postimehele. «Lootsin jõuda 15 parema sekka ja sain sellega hakkama.»

Liinamäe tunnistas, et oli enne vabakava rohkem närvis kui enne eilset lühikava, aga kui muusika mängima hakkas, kadus närv ära. «Kõik tuli välja täpselt nii, nagu tahtsin, rohkem poleks ma vist suutnud endast anda,» rõõmustas ta. «Kui kava läbi sai, oli väga suur pingelangus. Õnnepisarad tulid silma, olin nii õnnelik, et sooritasin puhta kava.»

Ka Liinamäe treener Tiiu Valgemäe oli hoolealuse esitusega ülimalt rahul. «Väga-väga super! Täiesti võrratu!» ei olnud ta kiidusõnadega kitsi. «See on tunne, mida ei saa raha eest osta. Väga raske on sõnadesse panna, mida see tähendab, kui sinu õpilane, kellega oled kohutavalt palju tööd teinud, õnnestub.»

Euroopa meistriks krooniti kodupubliku ees oma karjääri viimase võistluse teinud 26-aastane šveitslanna Sarah Meier, hõbemedali võitis tiitlikaitsja Carolina Kostner ning kolmas oli lühikava järel liidrikohal paiknenud soomlanna Kiira Korpi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles