Meico Vettik võitis juunioride motokrossi MMil teise koha

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meico Vettik.
Meico Vettik. Foto: Erakogu

Meico Vettik (13-aastane) võitis täna Venemaal Orljonokis juunioride motokrossi maailmameistrivõistlustel klassis 85cc teise koha.

Hugo Norgil (10, KTM, Motoextreme) õnnestus klassis EMX Open 65cc esimene start väga hästi, kuid varsti hoog vaibus. Lisaks sai ta kividega kõvasti vastu näppe. Läbi valu sõitis Norgil lõpuni ja sai esimeses sõidus 11. koha.

Ka Meico Vettikul (KTM, KTM Racing Estonia) klassis 85cc läks esimene start hästi ja ta oli esimesel ringil teine, andes käest ühe koha Rene Hoferile (Austria). Sõidu liidriks asus Jo Shimoda Jaapanist, kes tegi varsti sisse suure vahe. Ent poolel võistlusmaal purunes Shimodal esirehv ning Hofer pääses jaapanlasest mööda, samuti talitas ka Vettik. Vettik sõitis oma tempos lõpuni. Finišijoonel kaotas ta austerlasele 31 sekundit, kolmandaks tuli Aleksandr Shershev Venemaalt.

85cc klassi teise sõidu stardi võitis eestlane Meico Vettik, kuid andis siis kaks kohta käest Shershnevile ja Hoferile. Peagi kerkis liidriks Hofer. Tema selja taha tõusis jaapanlane Shimoda ning nii esikolmik ka lõpetas. Kümnendal ringil Shershnev kukkus, Vettik tõusis kolmandaks, pidades vihast heitlust venelase Svjatoslav Pronenkoga. Viimastel meetritel Pronenko möödus Vettikust, kuid eestlane võitis juunioride motokrossi maailmameistrivõistlustelt hõbemedali.

Maailmameistriks tuli austerlane Rene Hofer (50 punkti), Vettikule kuulub 40 punktiga teine koht. Kolmas on Maksim Kraev (Venemaa) 36 punktiga.

Klassis 65cc oli Hugo Nork teise sõidu stardis üheksas ja loovutas sõidu jooksul veel kaks kohta, saavutades 11. koha. Kokkuvõttes on 20 punktiga Nork kümnes, võistluse võitis mõlemal sõidul figureerinud Kirill Vorobjov (Venemaa) Karlis Reisulise (Läti) ja Aleksei Orlovi (Venemaa) ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles