Puusta Rio olümpia 11. kohast: jäin ülimalt rahule

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Puusta olümpiaregatil Rios.
Ingrid Puusta olümpiaregatil Rios. Foto: Hendrik Osula/Ekspress Meedia

RIO OLÜMPIA. Kui Londonis oma esimesel olümpial üllatas purjelaudur Ingrid Puusta (RS:X-klass) 15. kohaga, siis nüüd lõi ta selle koha üle, palju ei jäänud puudu ka kümne sekka pääsust. 11. kohaga oli ta seega esimene, kes medalisõidust eemale jäi. Puusta ütles, et jäi olümpiaga igati rahule. «Jäin ülimalt rahule, sest kümne sekka tulek oli küll eesmärk, aga tase on väga kõva ja 11. koht saada on väga hea. Jätsin selja taha maailmameistriks tulnud poolaka (Malgorzata Bialecka, kes sai 14. koha), samuti Hongkongi esindaja (Sonia Lo Sin Lam, oli 17.), kes mind eelnevatel võistlustel tihti võitnud on. Sõitsin nii, kuis oskasin ja suutsin mitte alla oma võimete esineda,» rääkis sportlane.

Samas tunnistas eestlanna, et tegi taktikalisi vigu, mis maksid lõpuks koha kümne seas. «Aga kiirus ja stardid olid head.»

Tingimused olid keerulisimad, mida Puusta tiitlivõistlustel on kohanud. «Tuul keerutas ja oli raske hinnata, kes võidab. Olud muutusid iga päev. Eriti raske oli kolmandal päeval, kui tuul oli läänest. Aga ka viimasel päeval, kui seal oli suur ookeanilainetus,» kirjeldas purjetaja.

Puusta lisas, et olümpia andis kõva motivatsioonilaksu ka edaspidiseks. «Olen päris tipule väga lähedal, natukene veel tööd ja olengi kümne seas. Ja treenime, mõeldes juba ka Tokyo mängudele,» lisas Puusta.

Karl-Martin Rammo pidi Laser-klassi võistlusel leppima 21. kohaga ja esmaspäevasesse medalisõitu ta ei pääsenud. Korraldajatelt ettenähtust pikema purje saanud Rammo ei saanud seetõttu tugeva tuulega sõitudel purje piisavalt trimmida ja kaotas kõvasti kohti ning langes 31ndaks. Rammo avaldas nördimust, et pikk töö olümpia nimel sai rikutud. «Õnnelik ma just ei ole. Kui vahepal tundus, et olengi saast, siis lõpuks saime Reinuga (treener Rein Ottoson – M. G.) aru, et asi on ikka purjes (viimasel päeval sai eestlane 2. ja 5. koha). Selle nahka läks kolmas päev täielikult. Neli aastat olen vaeva näinud, enda, toetajate ja riigi raha «raisanud», siis kas «just within the limits» on selline varustus, mida olümpial jagatama peaks...» sõnas ta pettunult. «Tugev tuul on ju muidu minu ampluaa.»

Rammo küsis korraldajalt ka uut purje, ent seda ei antud, nii tuli koos treeneriga nuputada, kuidas asja parandada. Lisaks läks Rammol teisel päeval palju energiat konkurendiga protestimisele. «Olin seetõttu kella kaheksani seal ja tõestasin, et poolakas eksis.»

Päris maas Rammo mast siiski pole. «Olen õnneks ju veel noor mees ja saan veel end näidata,» lisas  27-aastane sportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles