Kurb, et medal rööviti, rõõm, et maailma tipus

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kupper sai Rio olümpiamängude kettaheitevõistlustelt neljanda, Gerd Kanter viienda koha.
Martin Kupper sai Rio olümpiamängude kettaheitevõistlustelt neljanda, Gerd Kanter viienda koha. Foto: Tairo Lutter

«Järgmisel olümpial saab olla eesmärgiks ainult kuldmedal!» teatas Martin Kupper vaid mõnikümmend minutit pärast seda, kui ta oli Rio olümpia kettaheitevõistlusel dramaatilisel kombel medalita jäänud. Viimasel katsel 66.58 heitnud Kupper kerkis 2. kohale. Heita jäi veel viiel mehel ja Kupperi sõnul tundis ta juba korraks medalimaitset, ent hullumeelseks trilleriks kujunenud lõppvaatuses tõrjuti ta ikkagi neljandaks.

Selline võistlus tekitab paratamatult kahetisi tundeid. Kui sportlane on medalis kinni ja see sisuliselt röövitakse tal käest, tekitab see pettumust ja viha. Eelkõige sportlases, aga kindlasti ka tribüünil või kodus teleri eest istuvates fännides. Samas, kui sportlane tuleb oma elu esimestel olümpiamängudel 4. kohale, on põhjust rõõmuhõiseteks ja seistes aplodeerimiseks.

Just nii võttis asja ka Kupper: «Nii kurb see päev nüüd ka ei ole… Tulemus polnud ju paha – eesmärk oli heita 67 meetrit, kuid olen rahul, et heitsin rohkem kui eelvõistlusel. Vorm on ju tegelikult hea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles