Õed Luiged: olümpial jooksmise emotsioon on kirjeldamatu (3)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmikõed Luiged tegid Rios oma olümpiadebüüdi.
Kolmikõed Luiged tegid Rios oma olümpiadebüüdi. Foto: Tairo Lutter

Täna Rio olümpial naiste maratonis osalenud kolmikõed Lily, Leila ja Liina Luik tunnistasid võistlusjärgselt Postimehele, et olümpiamängudel osalemine on midagi muud võrreldes teiste võistlustega.

«Kui nägime, et ilm tuleb kuum, siis otsustasime, et alustame rahulikult ja see oli õige, sest pärast tulid paljud selg ees vastu, kõigil oli väga raske,» sõnas kolmikutest kõige kiiremini lõpetanud Lily.

Katkestama sunnitud Liina pole saanud ettevalmistust täiel määral teha, teda on seganud puusapiirkonna vigastus. «Ei suutnud lõpuni joosta, teadsin, et saab raske olema, aga tulin ikka õdedele toeks.» Õed lisasid kõrvalt, et nad ei lubanud Liinal koju jääda. «Vähemalt saime koos alustada ja ka lõpus koos rõõmustada. Emotsioon on kirjeldamatu,» kinnitas Liina.

Raja ääres oli treener Harry Lembergile abiks meeste kettaheites viienda koha saanud Gerd Kanter, kes õdesid ergutas, nagu jaksas. «Püüdsin neid ergutada, ütlesin, et kõigil on raske ja loodan, et sellest oli veidi abi,» sõnas Kanter.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles