Michael Phelps lõpetas 23 kuldmedaliga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiamängude kuningas Michael Phelps (paremal)
Olümpiamängude kuningas Michael Phelps (paremal) Foto: SCANPIX

UJUMINE. Läbi aegade edukaim olümpiasportlane Michael Phelps lahkus areenilt võidukalt: 23 kuldmedaliga. Oma olümpiamängude viimase kulla võitis ta ööl vastu pühapäeva USA kombineeritud teateujumise koondisega. Ryan Murphy, Cody Miller, Phelps ja Nathan Adrian läbisid 4x100 meetrit ajaga 3.27,95. Avavahetuses püstitas Murphy 51,85ga 100 m seliliujumise maailmarekordi.

31-aastane Phelps teatas mõne aja eest, et Rio olümpiamängud jäävad talle viimaseks. «Ma ei lähe nelja aasta pärast olümpiale ning selle seisukoha juurde ma ka jään,» rõhutas Phelps.

Lisaks 23 kullale jäi tema kontosse kolm hõbedat ja kaks pronksi. Rios oli tema saagiks viis kulda ja üks hõbemedal. Ainus n-ö ebaõnnestumine tuli ööl vastu laupäeva, kui ta jäi 100 meetri liblikujumises alla olümpiarekordi 50,39 püstitanud 21-aastasele Singapuri imemehele Joseph Schoolingile.

Et lisaks Phelpsile ujusid aja 51,14 välja ka Chad le Clos (LAV) ja Laszlo Cseh (Ungari), anti välja koguni kolm hõbemedalit. Ka poolfinaalis kiireimat aega näidanud Schooling polnud varem olümpiamedalit võitnud. Maailmameistrivõistlustelt on tal ette näidata pronks 2015. aasta MMi 100 meetri liblikujumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles