Õed Luiged said Kanterilt abi ja tantsisid maratoni finišis sambat

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmikõed Luiged tegid Rios oma olümpiadebüüdi.
Kolmikõed Luiged tegid Rios oma olümpiadebüüdi. Foto: Tairo Lutter

RIO OLÜMPIA. Olümpiaajaloos esimest korda koos võistelnud kolmikud ehk Eesti maratoonarid Liina, Leila ja Lily Luik alustasid naiste maratoni küll koos, ent distants kulges nende jaoks väga erinevalt. Lõpuni jõudis kolmest kaks, sest Liina katkestas umbes 20. kilomeetri peal. Lily sai neist parimana 97. koha (+24,25) ja Leila oli 114. (+30,34). Kokku lõpetas jooksu 133 naist. Võitjaks tuli Keenia jooksja Jemima Jelagat Sumgong ajaga 2:24.04.

Pärast finišijoone ületamist sai kolmik kokku ja pisarais langeti üksteisele kaela. Siis tantsiti veel telekaamerate ees kolmekesi sambatki. Õed tunnistasid, et olümpiamaratonil on võrreldes teiste võistlustega hoopis teine tunne. «Kui nägime, et ilm tuleb kuum, siis otsustasime, et alustame rahulikult, ja see oli õige, sest pärast tulid paljud selg ees vastu, kõigil oli väga raske,» sõnas kolmiku kiireim olnud Lily.

Katkestama sunnitud Liina pole saanud ettevalmistust täiel määral teha, teda on seganud puusapiirkonna vigastus. «Ei suutnud lõpuni joosta, teadsin, et saab raske olema, aga tulin ikka õdedele toeks.» Õed lisasid kõrvalt, et nad ei lubanud Liinal koju jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles