Mart Seimi teekond Riosse oleks peaaegu Lissabonis takerdunud

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstja Mart Seim (vasakul) koos sugulasest sõudja Kaspar Taimsooga.
Tõstja Mart Seim (vasakul) koos sugulasest sõudja Kaspar Taimsooga. Foto: Liis Treimann

Teisipäeval Rio olümpiamängudel meeste üliraskekaalus võistlustulle asuv Mart Seim alustas teekonda võistluspaika eile ning on nüüdseks kohale jõudnud. Eestlase sõnul on ta jõuprooviks igati valmis.

Teekonnal Riosse pidi Seim ja temaga koos reisinud Eesti Tõsteliidu president Jaan Talts juunior üle elama ka veidi ärevama hetke, kui Lissabonis maandudes oli Rio lennuni jäänud veel vaid kümme minutit. Eestlaste õnneks hilines tunduvalt ka Brasiiliasse väljuv lennuk ja nii jõuti ikka planeeritud teekonda pidi kohale.

«Pikk lend sujus hästi. Üle poole sellest ajast magasin,» tõdes heatujuline Seim. «Sain ka parema istekoha,» tõdes äriklassis lennata saanud tõstja.

Võistlussaali ei ole Seim veel Rios külastamas käinud. Homme on võistluspaigas kavva võetud kerge võimlemine ning teisipäeval ootab ees juba võistlus.

«Kogu töö on juba tehtud. Olen kindlasti parem, kui kevadel toimunud EMil,» tõdes Seim, kes harjutas viimati Klaipedas koos leedulastega. Leedul on Rios tõstmises juba medal käes, kui kuni 94 kg kaaluvate meeste seas tõusis pronksile 25-aastane Aurimas Didžbalis. «Laagris oli näha, et ta läheb siin medali peale,» tunnistas Seim.

Enda kohta tõdes eestlane, et viimane ettevalmistus kulges probleemideta. Algraskuseks määras Seim endale kahe tõste kogusummas 450 kg, mida võib 20 kg võrra alandada. Võrreldes mulluse MMiga on eestlase algraskus seega 4 kg suurem. «Tean, et vorm on hea. Loodetavasti on võistlusel hea päev,» sõnas ta ning tõdes taas, et tulemas võib olla läbi aegade üks kõrgetasemelisemaid üliraskekaalu võistlusi. «Tase tuleb väga kõva või tuleb palju nulle.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles