Mätas: mind rahuldab ainult pääs lõppvõistlusele

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaalt pärit odaviskaja Risto Mätas teenis Euroopa meistrivõistlustel oma karjääri tiitlivõistluste parima, neljanda koha.
Viljandimaalt pärit odaviskaja Risto Mätas teenis Euroopa meistrivõistlustel oma karjääri tiitlivõistluste parima, neljanda koha. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Juuli alguses kergejõustiku EMil odaviskes 4. koha saanud Risto Mätase sõnul, rahuldab teda Rio olümpial ainult lõppvõistlusele pääsemine. «Kui ma viskan isegi 82.99 ja jään 12 hulgast välja, pole see tulemus, mille järgi ma siia tulin,» sõnas ta.

Odaviske kvalifikatsiooni norm on 83 meetrit ning seda asuvad ründama kõik kolm Eesti odameest. «Olümpia võiks olla see võistlus, kus ma lõpuks astun selle sammu ja jõuan lõppvõistlusele,» sõnas kahel viimasel tiitlivõistlusel edasipääsust vaid paarikümne sentimeetri kaugusele jäänud mees.

Magnus Kirt peab olümpiavõistluses oluliseks oma vaimu taltsutamist. «Seni pole ma suutnud suurvõistlustel oma tehnikat kontrollida. Eestis võisteldes on lihtsam, kuus katset on garanteeritud, siin tuleb teha tulemus kolme viskega,» selgitas ta ja lisas, et tehniliselt hästi viskamiseks, tuleb kontrollida ka oma emotsioone ja vaimu.

Meest odaviske võistlus peetakse komapäeval, lõppvõistlus laupäeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles