Galerii: Nabi kaotas pronksimatši ning tuli Rios viiendaks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rio olümpiamängudel kohtus kreeka-rooma maadluse raskekaalu pronksimatšis Heiki Nabi venelase Sergei Semjonoviga ning pidi tunnistama endast kümme aastat noorema konkurendi paremust, venelase võidunumbriteks märgiti 0:6. Nii sai Londoni olümpiahõbedaomanik Nabi Rio olümpialt kokkuvõttes viienda koha.

Avaringis kaotas Nabi kahekordsele olümpiavõitjale Mijaín Lopezile 0:3. Kusjuures Kuuba maadleja alistas eestlase ka Londoni olümpiafinaalis.

Kuna Lopez jõudis finaali, siis sai Nabi jätkata lohutusringis, kus ta alistas rootslase Johan Eureni 3:0.

Rio olümpiavõitjaks krooniti lõpuks Lopez, kes on nüüd raskekaalus võidutsenud kolmel olümpial järjest. Hõbemedal läks türklasele Riza Kayaalpile. Lisaks Semjonovile võitis pronksmedali veel aser Sabah Shariati.

Enne võistlust:

Võrreldes Londoni mängudega on Nabi praegu neli kg raskem ning tema võistluskaaluks on umbes 115 kg. Kuigi ettevalmistus on eestlasel kulgenud suuremate probleemideta, kimbutas vahepeal teda keskkõrvapõletik.

«5 päeva pidin antibiootikume võtma. Ei tunne, et minu seis oleks seetõttu hullemaks läinud. Ehk oli see märk organismiline, et on vaja natuke puhata,» tunnistas Nabi. «Kõik on hästi ning füüsilised näitajad on head,» sõnas Nabi.

Nabi – Lopez paari võitja maadleb veerandfinaalis rootslase Johan Eureni või Austraalia maadleja Ivan Popoviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles