Kaks hõbedat võitnud Jefimova kirjeldas olümpiat kui õudusunenägu (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Jefimova ning Lily King
Julia Jefimova ning Lily King Foto: DOMINIC EBENBICHLER/REUTERS

Rio olümpiamängudel palju tähelepanu pälvinud Venemaa ujuja Julia Jefimova sõnas, et olümpiamängud meenutasid talle pigem sõda kui spordivõistlust.

Nii naiste 100 kui 200 meetri rinnuliujumises hõbemedalile tulnud venelanna poleks paljude hinnangul olümpial võistelda tohtinud. Nimelt jäi Jefimova dopinguga vahele 2014. aastal ning tänavu märtsis leiti tema kehast meldooniumi jälgi. USA ujuja Lilly King, kes 100 meetri rinnuliujumises Jefimova ees kulla napsas, kritiseeris venelanna olümpial olemist mitmel korral.

«See oli täielik õudusunenägu. Võistlused iseenesest olid kergenduseks, sest ma armastan võistlemist, kuid see meenutas rohkem sõda. See oli kohutav. Ta (King – toim.) on veel noor, kuid peaks asjadest aru saama,» kommenteeris Jefimova sõnasõda USA ujujaga.

King aga on veendunud, et dopinguteema tuli olümpial üles võtta. «Ma ei plaaninud sellest rääkida, see lihtsalt juhtus. Kuid mul on hea meel, et see juhtus. Dopinguga tuleb võidelda ning mina juhtusin olema see inimene, kes suu lahti tegi,» sõnas King.

Samas ei rääkinud King kordagi Jefimovaga neist teemadest otse, vaid kasutas alati meedia abi. «Ta on noor ning ei tea elust veel kõike. Ma loodan, et ta veel muutub ning muudab oma mõttemaailma,» sõnas 24-aastane venelanna 19-aastase ameeriklanna kohta.

King aga loodab, et inimesed said temast julgustust asju välja öelda. «Loodetavasti olen inimestele nüüd eeskujuks ning nad julgevad suu avada, kui tunnevad, et midagi on valesti.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles