Suurbritannia ujumistreener: dopingutarvitajad röövisid meilt kolm medalit

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia 4x100 kombineeritud teateujumise nelik.
Suurbritannia 4x100 kombineeritud teateujumise nelik. Foto: Alexander Vilf/Sputnik

Suurbritannia ujumiskoondisele olid Rio olümpiamängud viimase 100 aasta edukaimad. Kokku võideti kuus medalit, kuid brittide ujumiskoondise peatreeneri Bill Furnishi sõnul võinuks medaleid veelgi rohkem tulla. Takistuseks olid dopingupatused ujujad, kes ikkagi starti lubati.

«See on Suurbritannia parim esitus moodsatel olümpiamängudel. Kuus medalit on suurepärane, kuid mind torgib fakt, et vähemalt kolmes finaalis, kus me saime neljanda koha, startis ka varasemalt dopinguga vahelejäänud sportlane,» rääkis Furnishi Sportsmailile.

«Minu sõnum katuseorganisatsiooni inimestele on see, et me tahame puhast sporti. Kõik tunduvad keskenduvat sellele, kui ausad me saame olla sportlaste suhtes, kes on dopinguga vahele jäänud. See ei ole lihtsalt õige,» jätkas treener.

Ühe medali «röövis» brittidelt venelanna Julia Jefimova, kes võitis 200 meetri rinnulujumiselt hõbeda ning jättis Chloe Tuttoni neljandaks. James Guy sai 200 meetri vabaltujumises neljanda koha. Distantsi võitja Sun Yang jäi aga kaks aastat tagasi dopinguga vahele. Kolmandast medalist jäi peatreeneri hinnangul ilma Fran Halsall, kes oli naiste 50 meetri vabaltujumises neljas. Ujumises tuli kolmandaks Aliaksandra Herasimenia, kes jäi dopinguga vahele 2003. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles